„Klubrádió

Kék Golyó u. (Kékgolyó) 2/a. Ebben a házban élt Nemes Nagy Ágnes költő, Sylvester Ádám pedig az ő szomszédságában a családjával. A gyerekkori élmények alapján visszamentünk Ádámmal a söröskocsikat húzó muraközik, a hetente kétszer érkező jeges és ószeres, nemkülönben a Vérmező koronként változó világába.

Utcamustrával folytatódott Torma Tamás utazása is, a Bródy Sándor utca első felének épületeit látogattuk meg.

Innen alig pár száz méterre, a Vas utcába fordultunk majd Kelecsényi Kristóffal, aki Lajta Béla egyik csúcs művét, a Felsőkereskedelmi Iskola premodern házát mutatta be.

Gottdank Tibor építész dinasztiákról szóló sorozatában a Gregersen-család kiválóságról mesélt.

És még egy kiválóság, sőt sok: a Zsidó Kiválóságok Házába mentünk, amelynek a világon egyedülálló kiállítása a világon szintén egyedülállóan – egy keresztény templomból zsinagógává átalakított épületben található Balatonfüreden.

Célba értünk Jamrik Leventével Esztergomban: a történész, médiaszakember és társai történelmi oknyomozása során pontosan rámutatott arra a helyre, ahol a föld mélyén IV. Béla király és családja sírja található – már csak fel kellene tárni.

És itt a KÉK tavasz, vagyis a Kortárs Építészeti Központ gazdag tavaszi séta és fesztivál naptára, amibe Grócz Bíborka, a központ programmenedzsere nyújtott betekintést.
2023. március 25. Utcafront (2023. március 25., szombat 17:00)
50:01
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta