„Klubrádió

Palermótól alig nyolc kilométerre van Monreale, az egykori szaracén királyság központja. Sylvester Ádámmal itt folytatódott a szicíliai körutazás.

Alexander Bodon, vagyis Bodon Sándor a Hollandiában élt, világhírű építészről és magyar művészdinasztia történetéről hallottunk Gottdank Tibor építészeti kutató új rovatában.

Az új piac és a felette működő rendezvénytér köré 5 ezer négyzetméternyi területen létesül Újpest pihenőparkja. Trippon Norbert alpolgármestertől hallottuk a részleteket.

Grünwald Mór szecessziós háza a Rákóczi úton volt, illetve ma is ott van, csak nem látszik rajta semmi az eredeti stílusból. Kelecsényi Kristóftól megtudtuk, mi történt.

Himfy. Ez volt Kisfaludy Sándor egyik költői álneve, ma ezt viseli a Gellért-hegy oldalában egy utca, pontosabban egy lépcső. E mentén híres emberek híres háza állnak, Torma Tamás újabb utcaszemléje.

Belgiumban már nem dobják a szemétre a sittet, az építészeti hulladékot, hanem újrahasznosítják. Így épül például Gentben a Design Múzeum új szárnya – amiről Kozár Alexandra számolt be.

2023. február 25. Utcafront (2023. február 25., szombat 17:00)
49:56
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta