„Klubrádió

A berlini Olimpiai Stadion – szigorúan építész szemmel – Sylvester Ádámtól.

A Pedagógiai Múzeum az egykori tisztviselőtelep gimnáziumában működik a VIII. kerületben. Pompás épület, különösen, hogy végre romjaiból feltámasztották, amint azt Kelecsényi Kristóftól megtudhattuk.

Emery Roth, vagyis Roth Imre, New York ünnepelt építésze volt. Világhírű épületeivel ismerkedhettünk meg Gottdank Tibor építészdinasztiákról szóló sorozatának következő részében.

A budai Frankel Leó utca második szakaszán folytatódott Torma Tamás utcamustrája.

És egy utcanév avatóról is beszéltünk. Kőszegen visszakapja háború előtti nevét, vagyis május 2-tól újra a Schey Fülöp utcán sétálhatunk. Schey Fülöp a város mecénása, az első zsidó volt a monarchiában, aki nemesi címet kapott a császártól – erről is beszélgettünk Miszlivetz Ferenc szociológussal.

Takaros, a Lánchídra néző lakást rejt az Alagút – még egy kis kert is tartozik hozzá, no és néhány titkos ajtó. A labirintusban Kozár Alexandra igazított el.

Budapesten volt a RANN, azaz a nemzetközi szecessziós örökséggel foglalkozó szervezet soros közgyűlése. Előkelő helyet foglal el ebben Magyarország. Az Iparművészeti Múzeum főigazgató-helyettesétől, Jékely Zsombortól tudtuk meg a részleteket.

2023. április 29. Utcafront (2023. április 29., szombat 17:00)
51:57
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta