„Klubrádió

Lezártunk egy vitát: Most mégsem lesz Gellért-hegyi sikló, de majd később lesz, bár nem tudni mikor és milyen? 16 év után itt tart a főváros egyik turisztikai és építészeti programja – Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettessel gyürkőztünk a valódi okok feltárásáért.

Háromszoros építészeti nívódíj egy ipari épületnek – ez a Budapesti Közművek zuglói hulladékégető és hulladékgazdálkodó telepének szakmai elismerése. Mi most nem csak ezért szeretjük, hanem – és ez energia ínséges és inflációs időkben igen fontos – mert rekord mennyiséggel bővítették a hőtermelést, és ez a jövő télen igen jól jön nekünk – Tringer Ágostonnal, a Budapesti Közművek PR- és kommunikációs igazgatójával beszélgettünk erről.

Ha látni akarnak építészeti csodát, menjenek Esztergomba, ahol a Bazilika kupolájának felújítása zajlik 100 méteres magasságban. Hétvégén kis csoportokban fel is juthatnak a civil érdeklődők, hogy megnézzék, miként cserélik a szakemberek a kupola palástjának lemezeit, vagy hogyan állványozták fel a belső teret egy 80 tonnás, önhordó szerkezettel – Németh Tamás vezető tervező avatott be a részletekbe.

 

 

2022. március 12. Utcafront (2022. március 12., szombat 17:00)
52:02
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta