„Klubrádió

Mies van der Rohe ikonikus épülete a Villa Tugendhat, amely Brno kertvárosában található, ma múzeum. Sylvester Ádám tartott tárlatvezetést.

Lechner Ödön építész , maga a tervező Vágó József, Négyesy László esztéta, majd a későbbi időszakokban Mándy Iván író, Heller Ágnes és Fehér Ferenc filozófusok és még sok művészcsalád lakott a Gutenberg Otthon józsefvárosi épületében - amit Kelecsényi Kristóf mutatott be.  

A Fuga Budapesti Építészeti Központ Európa egyedülálló, összművészeti intézménye veszélyben van. Alapítója a legendás építész, Nagy Bálint nemrég meghalt. A tulajdonos a Budapesti Építészeti Kamara már évek óta vonakodik a további működtetéstől és most nem tudni, fennmarad-e. Esélylatolgatás Koszorú Lajos építésszel, aki jelenleg az ügyvezető igazgató.

A V30, ahol 11 szinten vannak sport és edzőpályák, sőt, még uszoda is. Ez a belváros új sportcentruma, amit Kozár Alexandra mutatott be.  

Várpark és skanzen. Ilyen a világon csak egy van, mégpedig a Velencei tó partján, Dinnyésen. A tulajdonos Alekszi Zoltán eddig 46 Kárpát-medencei vár mását építette meg. Van olyan is, amit egy az egyben. Ide látogattunk el.  

Egy XII. században alapított faluba és annak ősi templomát kerestük fel Torma Tamás felvidéki körútját követve. 

2022. május 14. Utcafront (2022. május 14., szombat 17:00)
45:53
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta