„Klubrádió

Egy nagy ugrással Kis-Ázsiába teremtünk Sylvester Ádám építésszel, Anatóliában, ezen belül Kappadókia területén grasszáltunk, ahol tízezer éves civilizációs alapokra épült a jelen.

Utána egy kis hazai következett: Kőbányán a Szent László templomról, Lechner Ödön egyik művéről hallunk Kelecsényi Kristóf művészettörténésztől.

Még egy templom, ez már evangélikus, a felvidéki Felsővályon van, és erődtemplomnak épültTorma Tamás újságíró, építészeti szakíró újabb felfedezése ez.

A múlt héten halt meg Nagy Bálint építész, a FUGA Budapesti Építészeti Központ szellemi atyja – rá emlékeztünk munkatársával, a belsőépítész, díszlettervező, valamint televíziós rendező Asbót Kristóffal.

Azután, Rajk László egyik különleges, posztmodern műve a Lehet téri vásárcsarnok, vagy ahogy a köznyelvben tartják, a Kofahajó éppen 20 éve épült meg. Kozár Alexandra újságíró foglalta össze a történetet.

Parkok, sétányok, zöld terek épülnek Budapesten. Az új sorozatban egymás után mutatják be ezeket Bartha Dorka és Kovács Tamás építészeti újságírók.

 

 

 

 
2022. február 12. Utcafront (2022. február 12., szombat 17:00)
50:49
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta