„Köszönjük,

Vendégeink, témáink:

- Vajon milyen igény van a közügyek iránt érdeklődő, internethasználó fővárosiak részéről az úgynevezett e-részvételre? Horváth B. András, a Károli Gáspár Református Egyetem volt szociológus hallgatója “E-demokrácia a gyakorlatban: Az e-részvétel társadalomformáló ereje” címen írt szakdolgozatában kérdőíves vizsgálattal mérte fel a fővárosiak viszonyulását a helyi közügyekben való részvétel különböző formáihoz.
Az 548 kitöltés alapján leszűrt eredményekről a K-Monitor blogján lehet olvasni; a műsorban a szerzővel beszélgettünk.

- A magyar gazdaság szempontjából létfontosságú a kis- és középvállalkozások sikeres generációváltása.
A folyamat elősegítése érdekében 5 civil szervezet arról döntött, hogy konzorciumot alakít annak érdekében, hogy egyfelől az átvevő generációk képzésével, másfelől az átadó tulajdonosok, vezetők érzékenyítésével, edukálásával elősegítse ezt a folyamatot.
A Kurázsi Konzorcium újdonságát az adja, hogy egyszerre képes felkészíteni a generációváltásra érett vállalkozások tulajdonosait, vezetőit az átadásra, miközben erősíti a szakmailag jól képzett fiatalok vállalkozói hajlandóságát azzal, hogy utat mutat egy sikeres vállalkozás felépítéséhez vagy átvételéhez.
A Konzorcium vezetését ellátó szervezet képviseletében: Lakatosné Lukács Zsuzsanna, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója avatott be bennünket a részletekbe.

2020. október 10. Szerepvállalás (2020. október 10., szombat 18:00)
26:22
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori