„Klubrádió

Első vendégünk Forgách András, író, műfordító, dramaturg volt, akivel az immár elmaradhatatlan klasszikusok újratöltve rovatunkban egy meseregényről, A végtelen történetről beszélgettünk. Előzetesben annyit, hogy nem véletlenül választottuk éppen nőnapra ezt a művet. Mindemellett szó volt egy másik klasszikus szerzőről is, akivel vendégünk az elmúlt 3 évét töltötte.   

Ezt követően a KV Társulat alapítói, Urbanovits Krisztina és Száger Zsuzsa érkeztek a stúdióba, akiket az immár 17 éve működő független színházi társulat működéséről, alapértékeiről, a női témák iránti elkötelezettségükről kérdeztünk. Vagyis, arról, hogy nőként, hogyan látják a világot? És hogyan tudják nekünk megmutatni - főleg, hogy ebben az évben a fennmaradásukért kell küzdeniük.

Jártak már olvasókörökben? A női olvasókörökkel ismerkedtünk meg. Egészen pontosana Budapesti nők elnevezésű programsorozatról kérdeztük az alapítókat, Ruff Orsolyát és Szeder Katát, akik arra kíváncsiak, hogy kik voltak azok a nők, akik rajta hagyták kéznyomukat a városon?

Végül Szekeres Laura Virág, fiatal, pályakezdő fotóművész érkezett hozzánk, aki amellett, hogy érzékeny női alkotó, könyvkötéssel, permakultúrával is foglalkozik, fontos számára a természet, az ember és a föld kapcsolódása.

2024. március 08. Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral (2024. március 08., péntek 10:05)
97:07
00:00
Műsorvezetők: Murányi Tünde, Kálid Artúr Szerkesztők: Gyürke Kata