„Klubrádió

Klasszikusok újratöltve rovatunkban ezúttal versekről volt szó. Jánossy Lajos író, irodalomkritikus, szerkesztő hozta el kedvenceit. Pilinszky János és Tandori Dezső költészetéről beszélgettünk vele, és arról is, hogy miért és hogyan érdemes olvasni ezeket a klasszikusokat.

Rögtön utána Vámosi-Nagy Nóra, kutya- és gazdioktató érkezett a stúdióba, vele a kutyák és a kütyük viszonyáról elmélkedtünk. Szó volt a mindenféle technikai csodák és a kutyák viselkedése közötti összefüggésekről, különös tekintettel a négylábúak szeparációs szorongására.

Ezt követően Takács Pálma, óvoda-pedagógus érkezett. Szakterülete a korai zenei nevelés, a zenei anyanyelvünk kialakulása. Évtizedek óvónői tapasztalatából egy saját módszert is kidolgozott a zene és a játék összekapcsolásával.

És stílszerűen zenével folytattuk. A vendég Héya volt, egy fiatal énekes-gitáros dalszerző, aki csak pár hónapja lépett a szélesebb nyilvánosság elé első dalaival. Tőle megkérdeztük, hogy mi foglalkoztatja, és milyen jövőt képzel el magának a zenei pályán.

2024. február 16. Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral (2024. február 16., péntek 10:05)
93:58
00:00
Műsorvezetők: Murányi Tünde, Kálid Artúr Szerkesztők: Gyürke Kata