„Klubrádió
Klasszikusok újratöltve rovatunkban Szegő János, szerkesztőt, kritikust, kedves kollégankat kérdeztük arról, hogy mit és miért érdemes (újra)olvasni ma a klasszikus szerzők közül. Vendégünk a Magvető Kiadó szerkesztője, a kortárs irodalom szakértője, de szívügye Mikszáth Kálmán és Molnár Ferenc munkássága is - az ő műveikkel érkezett.
 
Következő vendégünk Bodor Johanna táncművész, koreográfus volt, akivel a tánc és a színpadi mozgás kultúrájáról, a klasszikus értékek továbbviteléről beszélgettünk, valamint felidéztünk egy színház-történeti pillanatot, az Össztánc bemutatóját 1994-ből, a felújított Vígszínház újranyitásakor.
 
A folytatásban Krasznahorkai Ágnessel beszélgettünk, akit az év  legjobb színésznőjének választottak a magyar filmkritikusok. Vendégünk Moldovai Katalin rendező Elfogy a levegő  című  filmjével robbant be a köztudatba, holott régi színházi ember.  
 
Minket továbbra is nagyon érdekelnek a fiatalok, akár pályakezdő  művészekről, akár a kultúra más területén dolgozókról van szó. Igazából arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi foglalkoztatja őket, hogy milyen jövőt képzelnek el maguknak. A mai adásban ezt Vékony Anna design- és művészet-menedzsertől kérdeztük meg.
2024. február 09. Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral (2024. február 09., péntek 10:05)
95:37
00:00
Műsorvezetők: Murányi Tünde, Kálid Artúr Szerkesztők: Gyürke Kata