„Klubrádió

A klasszikusok újratöltve rovatunkban ezúttal Kukorelly Endre író, költő, tanár, a Baumgarten-emlékdíj alapítója volt a vendégünk. A József Attila díjas íróval arról beszélgettünk, hogy mit és miért érdemes olvasni (Platón: Állam és Tolsztoj: Anna Karenina)

Következő vendégünk Dévényi Mónika képzőművész, pontosabban festő, gobleinművész, üvegfestő, tanár. Számára a művészi kapcsolódás és a művészettörténeti kontinuitás mindig is meghatározó jelentéssel bírt, ma ő vezeti a Második Emelet Rajziskolát, ahol diákokat és felnőtteket is tanít. Legújabb munkáiról és a vizuális kultúra jelentőségéről is kérdeztük.     

A művészettörténetben olykor különleges párok alkotnak együtt. Ilyen volt John Lennon és Yoko Ono kettőse is, akik sokat kísérleteztek és alkottak együtt zenében, képzőművészetben, performanszban és filmben. Ezen az úton indult el Illés Haibo és Melykó Richárd is, akik nemcsak a színpadon és a galériák terében, de az életben is egy párt alkotnak,  és fiatal koruk dacára tudatosan vállalták a közös alkotást. Velük beszélgettünk a műsor második felében. 

Végül Gubicza Antal, karate, sí és testnevelő tanár érkezett a stúdióba, akivel az időskori (és a mindenkori) testmozgás öröméről bezélgettünk. A legendás sportoló megannyi elismerése mellett arra a legbüszkébb,  hogy több, mint 100 tanítványa választotta a testnevelő tanári pályát.     

2024. február 02. Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral (2024. február 02., péntek 10:05)
94:51
00:00
Műsorvezetők: Murányi Tünde, Kálid Artúr Szerkesztők: Gyürke Kata