„Klubrádió

Miri – A varázsmododó – A nagy vihar

Miri akar, de nem engedik. Miri hiába tudja, ha nem értik. Miri szeret, Miri fél, Miri sóvárog.Ha anya megérti végre, hogy az nem mogyoró, hanem igenis varázsmododó, akkor egy csodás nap veszi kezdetét. A sötétségben pedig az őrzők vigyáznak ránk.

Fenyvesi Orsolya meséi egy bűbájos kislányról szólnak, akinek határtalan fantáziája és az őt körülölelő szeretet segít megbirkózni a hétköznapi nehézségekkel. Miklya Emese illusztrációi varázslatos világba reppentenek.

Miri – Karácsonyi angyalok – A telis-telihold

Ó, csillámló, titokzatos éjszakák!
Miri elhatározza, hogy karácsonykor meglesi az angyalokat! Amikor nem jár sikerrel az akció, kikövetkezteti, hogy láthatatlanok. Mint a szabad szemmel nem látható baktériumok! Ajjaj, talán le is nyelt párat véletlenül, és megfertőzték jósággal!

A kötet másik meséjében Miri arra ébred álmából, hogy a telihold próbál betüremkedni az ablakon, és anya minden erejével igyekszik visszatartani. No és ha beengednék? Kiderül, hogy nem kell félni egy kis szomorúságtól!

A Miri-történetekben Fenyvesi Orsolya hétköznapi helyzetekről mesél, meghintve varázsporral.  A meséket ezúttal is Miklya Emese csoda szép rajzokkal illusztrálta.

2023. november 23. Könyvklub (2023. november 23., csütörtök 09:55)
06:14
00:00