„Klubrádió

Horn Gábor közgazdász, tanár, egykori politikus, a Republikon Intézetet fenntartó Republikon Alapítvány kuratóriumának elnöke. Iskola alapító, mi másról beszélgethettünk volna, mint a hetek óta tartó tanársztrájkról, tüntetésekről, oktatásról és a jövő nemzedékéről.

Búcsúzunk Dr. Valki László nemzetközi jogásztól, 2022. november 29-én este egy balesetet követő hosszú betegség után, életének 82. évében elhunyt. 2006-ban járt a Klubdélelőttben, akkor születésnapján köszöntöttük, most ezt a beszélgetést ismételtük meg.

Váradi Juli – mit is mondhatnék róla, évtizedek óta kollégák vagyunk, nagyon szeretem őt, a műsorait is, például a Dobszerdát – megrendítő beszélgetései írókkal, művészekkel, építészekkel, táncművészekkel, zenészekkel hétről hétre ott tartanak a rádió előtt. Most végre el is olvashatjuk ezeket az interjúkat, megjelent ugyanis a Dobszerda című könyve, benne 22 beszélgetéssel.

Köves József író most megjelent könyvének címe: Szemenszedett irodalomtörténet, elolvasókönyv. Vajon mit jelent ez utóbbi? Egy biztos, a könyv szerzője sajátos, szemenszedett nem igaz, kissé pimasz történeteket írt meg a novelláiban Ady Endréről, Babits Mihályról, Krúdyról, Karinthyról.

És a végén megismételtünk egy régebbi beszélgetést. Dr. Forgács József, a nemzetközi szociálpszichológiai szakirodalomban: Joseph Paul Forgas) magyar származású ausztrál szociálpszichológus, 22 éves korában emigrált Ausztráliába. Egyik úttörője volt azoknak, akik vizsgálták az érzelmek sokrétű szerepét a gondolkodásban, ítélkezésben, emlékezetben, az érzelmi intelligenciában, a neuropszichológiában és az emberek közötti viselkedésben.

2022. december 10. Klubdélelőtt (2022. december 10., szombat 09:00)
154:16
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa