„Köszönjük,

A KVTársulat, a Láthatáron Csoport és a Névtelen Utak Alapítvány 2015-ben mutatta be a Kiállok érted című előadást, amely a fiatalkori prostitúció és az emberkereskedelem ellen emelte fel a szavát. Azóta sok év telt el, sok darab született, most a Hagyaték című dráma, amely Alice és Martin Miller írásaiból készült, egy toxikus anya-fia kapcsolatról, holokauszt-túlélésről szól. Vendégünk volt Kőszegi Judit színész, a kutatómunka egyik vezetője és Farkas Norbert, a TASZ szociális munkása, volt gyermekotthon-lakó.

A népköztársaság megdöntésére irányuló szervezkedés vezetéséért halálra ítéljük!” – így szólt 1958. május 22-én az akkor 25, ma már 88 éves forradalmárt, Mécs Imrét sújtó ítélet. A halálbüntetésből életfogytiglani börtön lett, ahonnan 1963-ban amnesztiával, mégpedig Kodály Zoltán közbenjárására szabadult. 

Petschnig Mária Zita közgazdász, a Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa. Férjével, Kéri László politiológussal közösen arra keresik a választ, hogy mi történt Magyarországon 2000 óta? És miért úgy történt, ahogy? A sok írás közül csak egy, annak is csak a címe: „Az elfogottnak lehetőség szerint törjön el valamije – egy pályakezdő rendőr őrmester beszámolója a 2006-os eseményekről.”

Tornóczky Anita, az Állatvédőrség vezetője, az egykori televíziós műsorvezető és producer az elmúlt másfél évtizedben hazánk egyik legképzettebb és legnagyobb tapasztalattal bíró kutyaviselkedés-szakértőjévé és trénerévé vált

„Immunrendszerünk működése két pilléren nyugszik: a veleszületett, öröklött, és az adaptív, szerzett, immunitáson. A két rendszer összehangolt működése képes teljes védelmet biztosítani a kórokozók ellen. A veleszületett és az adaptív immunválaszt a dendritikus sejtek kapcsolják össze, amelyet az immunválasz karmestereinek is neveznek...” – Bajtay Zsuzsa immunológus professzor írásának egy részlete ez, amely a Magyar Tudományos Akadémia honlapján jelent meg.

Ónodi Eszter színésznőt nem kell bemutatni, már csak azért sem, mert nem készül pályamódosításra, de izgalmas kalandként éli meg, hogy énekel, lemezt készít, koncertezik. A zenekar, ahol frontember: az Ónodi Eszter and the Open Pub.

2021. október 23. Klubdélelőtt (2021. október 23., szombat 09:00)
161:08
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa