„Klubrádió

Témáink:

 

- Dr. Vörös Imre, jogtudós, jogász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, kutatási területe a versenyjog, a nemzetközi gazdasági jog, munkássága jelentős a rendszerváltást követő gazdasági és versenyjogi rendszer tudományos megalapozásában. Legújabb könyvének címe: Államcsínytevők.

- Kucsora Márta, festőművész műveit az elmúlt években a legjelentősebb nemzetközi művészeti vásárokon –Londonban, a Masterpiece vásáron, a brüsszeli BRAFA-n, a franciaországi Art Paris-n - is lehetett látni, most New Yorkban volt kiállítása, ami május 1-én zárt.

- Molnár Áron főszereplésével a Cleveland Nemzetközi Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjába jutott a Második kör című 18 perces kisjátékfilm. Izgalmas történetében az állam mindenbe beleszól, még abba is, hogy lehet vagy nem lehet gyereke egy párnak, és ha igen, mit kell belőle nevelniük. Például orvost nem, mert abból sok van...

- Az elmúlt héten közel egy órás tanácskozás után a Nemzet tizenegy színésze zárt ülésen döntöttek, Töröcsik Mari helyére Lehoczky Zsuzsát választották meg. A művésznő ezekkel a szavakkal köszönte meg a kitüntetett címet: „Borzasztó nagy megtiszteltetés, hatalmas boldogság, hogy engem választottak, bár egyben szomorú is, hiszen azon az áron kerülhettem be közéjük, hogy valakit elvesztetünk. Ezzel az elismeréssel nem csak engem, hanem a műfajomat, az operettet is kitüntették.”

- Haumann Péter az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb és legnépszerűbb színésze, felsorolni is képtelenség lenne a kitüntetéseinek, elismerésinek számát. Mindent eljátszott, színházban, filmekben, amiről mondjuk gyerekként  álmodni sem mert volna. Már csak azért sem, mert volt idő, amikor még orvosnak készült.

- Vámos Tibor, kutatóprofesszor, akadémikus polihisztor volt, villamosmérnökként jártasságot szerzett a filozófiában, közgazdaságtanban, matematikában és a művészetekben is, élete fő művének a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) megalapítását tekintette, életének 95. évében csendben távozott.

- Volt idő, amikor Szeremley Huba az ország egyik leggazdagabb embere volt, helikopterei, vitorlásai, kamionjai voltak, aztán  társaival együtt 200 millió forintos csalással vádolt meg a bíróság, most, 81. évében elszegényedve, nincstelenül ment el. Tanulságos és fájdalmas életút.

 

2021. május 22. Klubdélelőtt (2021. május 22., szombat 09:00)
159:01
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa