„Klubrádió

Témáink:

 

- Szávai Géza, író, legújabb könyvének címe: Az életed Polcz Alaine, Asszony a hátországban. „Fontos szerepe volt Mészöly Miklós - Polcz Alaine házaspárnak az életünkben. Számomra életmentőnek bizonyult, hogy Mészöly szerzett nekünk Kisorosziban egy faházikót, az övék szomszédságában. Pénzt is adott kölcsön. Lett egy búvóhelyem Budapest közelében.”

- Bujáki László, festőművész: „ Salvador Dali szokta mondani, hogy a dilettáns az másol, a profi az lop… hoztak hozzám egy nagyon rossz állapotú festményt, hogy becsüljem meg az árát. Letisztítottam és valami olyan lenyűgöző színek jöttek elő, hogy nem bírtam a véremmel és próbáltam megfesteni. Hát valami egész más jött elő, de izgalmas pár órát adott számomra... Mégsem vagyok büszke magamra, de jól szórakoztam…

- Visky Ábel, rendező Mesék a zárkából dokumentumfilmje a büntetésüket töltő apák meséiről szólnak, amelyekből mesefilmek is készülnek majd – saját maguk és otthon levő gyerekeik főszereplésével. A filmet keretező közös alkotói folyamat során belelátunk a fogvatartottak és családjaik párhuzamosan zajló életébe és nehezen működtethető kapcsolataik alakulásába.

Révész Sándor, a Generál és a Piramis énekeseként írta be magát a magyar rocktörténetbe, az utóbbi évtizedekben jórészt elvonultságban él, időnként jelentkezett szólólemezekkel, alkalmanként még a Piramis is összeállt, mellette a Rock And Roll Közlegények nevű triójával rendszeresen koncertezik, 2016-ban Závodi Jánossal, a Piramis-gitárossal és fiatal zenészekkel még egyszer kedvet érzett a Piramis-dalok hű előadásához Piramis évek címmel.  A Kölyök becenévre hallgató énekest születésnapján köszöntöttük.

- A Magyar Tudományos Akadémia 2016. májusában a közgyűlésén foglalkozott a kutatónők tudományos előmenetelének kérdésével, majd még abban az évben egy kerekasztal-beszélgetést rendeztek „Nők a tudományban” címmel. Ezt követően, 2017 elején megalakult a Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottsága, amelyik egyik fő feladatának tekinti, hogy a női akadémikusok alacsony számával összefüggő problémákra megoldást találjon. Vendégünk volt Dr. Lamm Vanda, jogász, jogtudós, egyetemi tanár.

- Nádasdy Ádám, nyelvész, költő, műfordító az elfogadott, eredeti célkitűzésén túl melegellenes  homofób törvény kapcsán vallja: „Az élet szép. Melegnek lenni jó. Ha heteró lennék, akkor is kritikus lennék az Orbán-kormánnyal. Nagyon szégyellem magam, ilyen törvényeket Európában már nagyon régen nem hoznak, ilyen Oroszországban van.”

2021. június 26. Klubdélelőtt (2021. június 26., szombat 09:00)
157:56
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa