„Klubrádió

 Témáink:

 

- dr. Máriás festőművész, a Tudósok zenekar frontembere ismét figyelemreméltó festményekkel lepte meg legújabb kiállításán az érdeklődőket. Ádámként és Évaként festette meg Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát, de a Mészáros páron kívül ott van Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely portréi, Joe Biden amerikai elnök és Soros György milliárdos is. 

- Kalmár Magda Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Magyar Állami Operaház mesterművésze nem készült énekesnek, érettségi után egy postai irodában dolgozott, innen felvételizett a Magyar Állami Operaház kórusába,  nem vették fel. A véletlen vitte el egy énekmesterhez... Az év énekesnője díjat – Párizsban vett át – két ízben is oratóriummal nyerte el,  az UNESCO nemzetközi énekversenyén Mozart-koncertáriával szerezte meg az elsőséget, művészi tevékenységéhez mintegy húsz operalemez, tizenöt oratóriumalbum, valamint számos operett- és nótalemez fűződik.

- Spitzer Gyöngyit, amikor pici gyerekként  megkérdezték,  mi szeretne lenni, gondolkodás nélkül  rávágta: „színész, költő, festő, író. Teljesült a vágya, több is, mint amire  gondolt. Énekes, előadóművész, műsorvezető, újságíró, életszemléleti tanácsadó, spirituális tanító, ma már többen nem is a saját, hanem a művésznevén ismerik: Soma Mamagésa. Születésnapján köszöntjük.

Vajon kinek állt érdekében, hogy a Nobel-díj kapujában álló világhírű tudós nevére árnyékot vessen? Vajon miért pont most jött elő azzal, hogy hajdan beszervezték Karikó Katalint? Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója így nyilatkozott az ügyről: „Régi vita, hogy mit bizonyít egy hatos karton. A törvény azért nem tekinti bizonyító erejűnek, mert ezen nem szerepel az érintett aláírása. Előfordulhat tehát, hogy akár egy tartótiszt úgy állíthat ki valakiről hatos kartont, hogy ténylegesen nem volt beszervezve...” Vendégünk volt Cseh Gergő Bendegúz, főigazgató.

Sinkó Andrea, ritmikus tornász több, mint 100 - szoros válogatott, 26-szoros országos bajnok, világbajnoki 5. helyezett, az 1988 - as szöuli olimpián 6. helyezést ért el, ezzel az eredményével azóta is minden idők legeredményesebb magyar RG versenyzője. 16 évesen már edzősködött, most a 16. Aerobik Világbajnokságról 11 érmet hoztak haza a versenyzői.

- Száz éve született Romhányi József költő, író, érdemes művész, a „rímhányó Romhányi.” Nevéhez fűződik  A Mézga család, a Kérem a következőt! a fordításában lett sikeres az amerikai Flintstone család című sorozat is, Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki parádés párbeszédei. Lányával, Romhányi Ágnes egyetemi tanárral, műfordítóval, szövegíróval, dramaturggal emlékeztünk rá.

2021. június 05. Klubdélelőtt (2021. június 05., szombat 09:00)
157:01
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa