„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

Kovári György „Hepehupák,  a szocializmus diszkrét bája” című könyve különleges találmányokról,  feltalálókról, hihetetlen, furcsa és bizarr történetekről szól.  A könyv szerzője több éven át dolgozott a találmányi hivatalban, gyűjtögette az ilyen ügyeket. Például a mindig állati vizeletet is javasló hajmeresztő-hajnövesztő szerektől, a kőműves által feltalált, lezuhanni nem tudó repülőgépen át a fiúgyerek-nemzés tuti módszeréig....”

- Gábor György, filozófus irodalmi, közéleti és a politikáról alkotott bölcsességeit, véleményét nap, mint nap figyelemmel követhetjük a közösségi oldalán. Hosszadalmas lenne akár egyet is kiemelni közülük, ezért csak egy rövid idézetet, igazságot választottam: „G. B. Shaw-val egyetértve csak annyit mondhatok, hogy soha ne birkózz disznókkal. Mindketten koszosak lesztek, ám a disznó még élvezi is ezt. Ehhez tartom magam.”Az angol nyelv kedvelőinek, íme az eredeti: “Never wrestle with pigs. You both get dirty and the pig likes it.”

- Márton László A Nibelung-ének című irodalmi mű fordításáért, valamint teljes írói munkásságáért kapta az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat.

- Mérő Lászlót A dörzsölt szélkakas című könyvében  négy téma izgatta különösen: a Facebook működése, a gazdaság néhány fura új jelensége, saját tévedéseinek egyre gyarapodó sora és Orbán Viktor személyiségének alakulása. Ami a négy témát összefogja: a matematikus-pszichológus szerző egyéni látásmódja, szórakoztató, humoros stílusa.

- Szatmári Liza színésznőt, aki hetven éve a Vígszínház tagja, 93. születésnapján köszöntöttük.

- Boros Anna, színésznő amerikai álma megvalósult. Summa cum laude végzett az egyetemen, nyelvtanfolyamra járt New Yorkban, ott belső indíttatásból kezdett el kint élő magyaroknak előadásokat és koncerteket szervezni.

2021. július 10. Klubdélelőtt (2021. július 10., szombat 09:00)
153:45
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa