„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

- Téri Gáspár táncos, színész, cirkuszi előadóművész, elindította "A kudarc anatómiája” cirkuszi  előadását az e-Trafó online programsorozatában. Akinek artistaként fontos feladata nem leesni, kaszkadőrként fontos feladata leesni.

- Hetényi Zsuzsa  irodalomtörténész, ruszista, műfordító, egyetemi tanár a "Korela karantén” visszaemlékező írásáért, ami a Szovjetunió- beli nyelvtanulásáról és gyógyulásáról szól, elnyerte a nagy orosz tudósról elnevezett Mengyelejev - díjat.

- Dr. Szakmány Tamás, a walesi Cardiff-i Egyetem professzora a napokban vehette át  II. Erzsébet brit királynő által alapított Brit Birodalmi Lovagrend díját. A brit lovagrendbe bármilyen nemzetiségű bekerülhet, aki nagyban hozzájárult az Egyesült Királyság vagy a Nemzetközösségek jólétéhez, sikerességéhez.

- Ha nincs karantén, láthattuk volna Benedek Ágota Űrpiknik című filmjét, így viszont ez elmaradt. Helyette a pszichológusa javaslatára blogot, majd könyvet írt.

- Derzsi János az autóbalesete után 27 műtéten esett át, de talpra állt. Mesélt arról az időszakról, amikor úgy tűnt, vége szakad színészi karrierjének és arról, hogy kik segítettek neki túllendülni a legnehezebb pillanatokon.

- Szász Attila, Balázs Béla-díjas rendező mindössze öt perces kisfilmje bejárta a világhálót.  A filmben megszólaló művek Liszt Ferenc tizenkét zongoradarabból álló sorozata, ezek zenei  változatát  a Solaris zenekarból is ismert Erdész Róbert írta át, azzal a céllal, hogy a bennük található hangtávolságok a gyerekek számára is könnyedén megszólaltathatóak legyenek zongorán.

2021. január 09. Klubdélelőtt (2021. január 09., szombat 09:00)
154:42
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa