„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

- Kulcsár László, Aranytoll-életműdíjas és Radnóti-díjas újságírótól valaki egyszer megkérdezte: „Laci, alkottál-e már valami maradandót az életedben, amire büszke vagy? Akkor, hirtelenjében, bizonytalanul csak ennyit válaszolt: talán, eddig még nem értem rá ilyesmin gondolkodni. Most megkaphattuk erre is a választ.

- „Én, Fischer Gábor, Ódry Árpád egyetlen olyan élő leszármazottja, aki az Egyetem polgáraként megtapasztalta azt a szellemiséget, amit mindaz a tradíció jelentett, melynek dédapám is részese volt, felszólítom azokat, akik ebben a pillanatban döntési helyzetben vannak, hogy Ódry Árpád szobrát, ami a nevét viselő színház megszűnésével úgyis okafogyottan foglalja a helyet, adják át örököseinek: a szabad művészeknek, azoknak a bátor oktatóknak és diákoknak, akik ma Magyarországon ébren tartják a szabadság lángját!”- januárban  született ez a levél, de vajon hogyan szól a folytatás?

- Kemény György képzőművészt sokan a grafikusi munkáiról, plakátjairól és lemezborítóiról ismerik. Most egy ötvenhárom évvel ezelőtti, 1968-as tárlatot rendezi újra és állítja ki. Vajon mi ez a nosztalgia?

- Bruck Edith Olaszországban élő költőt, írót, filmrendezőt, sokan az „életben maradt Anna Frank”- ként említik.  Ferenc pápa a napokban  meglátogatta római otthonában,  az egyórás találkozójukon a 89 éves írónő a koncentrációs táborokban eltöltött időről beszélt a nála öt évvel fiatalabb katolikus egyházfőnek.

- Frank Júlia 129 szakácskönyv írója, az első szakácskönyve, A sertés házi feldolgozása - 450 recept, 300 ezer példányban el is fogyott. A nyolcvanas években ugyanis sokan tenyésztettek és vágtak otthon disznót, aztán meghalt a nagymama, a nagyapa, a disznó maradt, a fiataloknak viszont nem volt meg a szakértelmük ahhoz, hogy hogyan kell feldolgozni. Júliát most a születésnapján köszöntöttük.

- Egy tinédzser fiú és megfáradt anya feszültséggel teli kapcsolatáról szól az SZFE egyik hallgatójának, Kimaradt körök című diplomafilmje. Spilák Klára színésznő játszotta az édesanyát, amiért megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat  a New York-i The Short Film (SOFIE) Awards fesztiválon.

2021. február 27. Klubdélelőtt (2021. február 27., szombat 09:00)
160:39
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa