„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívót ötvenedik születésnapján köszöntöttük.

9.30 Jacsmenyik József Füleken élő festőművész a nógrádi táj szerelmese. Képein a lángoló színek dominálnak, s főként szülővárosát, a város és gyermekkora egy-egy lenyomatát örökíti meg.

Petrovics Eszter, Erkel Ferenc-díjas televíziós, rendező és szerkesztő, az édesanyáról, Galambos Erzsiről még nem készített dokumentumfilmet, de édesapjáról, Petrovics Emil zeneszerzőről viszont igen. Sőt, nemrégiben A mi Kodályunk címmel egy 100 perces életrajzi alkotást készített.

- Magyar kutatók fedezték fel stressz és az álmatlanság okait az agyban. Kiderült, egy most felfedezett idegsejthálózat felelős azért, hogy beállítsa agyunk éberségi állapotát. Acsády László, agykutatóval, neurobiológussal az agyról, a stresszről, az álmatlanságról és ezek egymásra hatásáról beszélgettünk.

- A magyar filmművészet világszerte egyik legismertebb alkotója, Jancsó Miklós 2020. szeptember 27-én lett volna 99 éves. Ezt az életkort kevesen érik meg, de Jancsó Miklós – barátainak Miki bácsi – életműve, alkotásai sokkal tovább élnek. Művei, filmjeinek különleges világa, iskolateremtő alkotásai előtt tisztelegve indult egy filmsorozatot, amely a centenáriumig tart. Vendégünk a fia, Jancsó Dávid vágó volt.
 
- Hogyan, miben változik meg egy kiszolgáltatott nő élete, amikor váratlanul betoppan hozzá a kislánya apja? Ne szeress című kisfilmben nyújtott alakításáért Fátyol Hermina, Berlinben élő színésznő, a legjobb színésznőnek járó Firenzei Filmdíjat kapta.

 

2020. október 03. Klubdélelőtt (2020. október 03., szombat 09:00)
157:46
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa