„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

Huszárik Kata, Jászai Mari díjas színésznő Mohammad Rahmanian kortárs iráni szerző művében, az Interview- ban két izgalmas karaktert alakít. Naimot, 18 éves, úgy tűnik, autista, de az is lehet, hogy a bűntudattól megzavarodott fiatalember. A másik karakter, egy csaknem harmincéves iszlám terrorista nő, aki éveken át szolgálta kivételes intelligenciájával, mérnöki tudásával a forradalmat

- Korhecz Imola, Tolnai Ottó "Mi volt kérded a legszebb Dániában" című versével a Versünnep fesztivál különdíjasa lett.

- Bárdos Katalin, festőművész saját magáról azt mondja: festő tanonc. Tanított a MOMÉ-n, de a tanítás mellett a legjobb tanuló is, nem csak hisz, de maga is műveli az életre szóló tanulást. A Csendélet élményei című kiállításán és képein a látszat ellenére rengeteg a sztori.

- Ruttkai András, közgazdász nagy fába vágta a fejszéjét, novellákat írt családja történeteiről. Az egyik arról szól, hogyan indította el nagymamája az első világháborút, mikor hadat üzent Szerbiának. Utána nagymama igyekezett mindent rendbe hozni, és szépen felnevelt három gyereket, kora legnagyobb színészóriását, Ruttkai Évát, majd Ottót és Ivánt.

- Doncsev Toso, kultúrdiplomata, író, műfordító: magyarországi bolgárokról és bolgárokkal foglalkozó magyarokról, a szófiai Magyar Kulturális Intézet igazgatójaként töltött időszakáról, valamint későn indult írói karrierjéről mesélt, és arról, hogy hamarosan rendhagyó szakácskönyvet ír.

- Vendégünk volt Balázs Zoltán, a Maladype színház alapítója, igazgatója, a színész-rendező. Díjat nyert a Maladype színház a XIV. Nemzetközi Gombrowicz Fesztiválon.

2020. november 07. Klubdélelőtt (2020. november 07., szombat 09:00)
154:07
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa