„Klubrádió

Az adás témája a fiatalok klímaszorongása volt, a vendég pedig Dr. Kőváry Zoltán klinikai szakpszichológus, egyetemi tanár 

A klímaszorongás egyre  gyakoribb jelenség, a Pew Research Center szeptemberi felmérése szerint világszerte csaknem minden harmadik ember (72%) attól tart, hogy a globális klímaváltozás személyesen árt neki. A fiatalok majdnem fele szerint az éghajlatváltozással kapcsolatos érzéseik negatívan befolyásolják mindennapi életüket, és 77%-uk szerint ijesztő jövő vár rájuk az éghajlatváltozás miatt. Viszont pont ez a szorongás lehet az, ami változtatásra kényszeríthet, ahogy vendégünk is elmondta: a klímaszorongók azok, akik képesek túllépni a rövidlátó önzésen, és tenni egy lépést az egocentrizmusból az ökocentrizmus irányába.

Kőváry Zoltán  klinikai szakpszichológus, az ELTE Pszichológiai és Pedagógiai Karának, azon belül a Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékének habilitált docense a vendégünk. 

Bonyolult dolgok közérdekű társadalomtudományi, társadalompolitikai témákat dolgoz fel szakértőkkel, tudósokkal, vagy a témát feltáró újságíróval. Minden műsor egy kérdést feszeget, de igyekszünk azt minél alaposabban körüljárni, és bemutatni, hogy egy-egy helyzetnek számos kimenetele és megoldása lehet. A válaszokat és a megoldásokat nem feltétlenül mi adjuk meg a kérdésekre, inkább arra törekszünk, hogy bemutassuk, hogy a dolgok  a legtöbbször nem feketék vagy fehérek, hanem annál sokkal de sokkal bonyolultabbak.

A műsort Korpás Krisztina és Bálint Judit vezeti.

A Bonyolult dolgok már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

2021. október 07. Bonyolult dolgok (2021. október 07., csütörtök 19:00)
53:53
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit Szerkesztők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit