„Klubrádió

Archívum

Keresés az archívumban

Lélekben (2023. november 18., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. november 18., Szombat 12:05

Szombaton újabb Lélekben! Megtudhattuk, hogy miért lesz valaki hipochonder, milyen történések, szülői minták vezetnek el hozzá, miért és milyen típusú személyiség választ társául ilyen embert.

Előbb Vágyi Petra klinikai szakpszichológus, sématerapeuta segít megérteni mindezeket, majd Márton  Dániel, a nemrég feloszlott Ricsardgír együttes egykori frontembere mondta el a saját megélését, szorongásait, betegsége stációit. 

Lélekben (2023. november 11., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. november 11., Szombat 12:05

Ezúttal a dadogást jártuk körül. Először Dr. Lajos Péter pszichoterapeuta, logopédus magyarázta el a kialakulás lelki okait. Majd Őze Áron, Jászai Mari-díjas színész elevenítette fel édesapja sérüléseit, az abból fakadó dadogását, majd elmesélte saját beszédhibájának megélését, tapasztalatait.

Lélekben (2023. november 04., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. november 04., Szombat 12:05

Szombaton újra Lélekben! Ezúttal a depressziót jártuk körül.

Előbb Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus segített megérteni, hogy mi a különbség a kedélyingadozás és a depresszió között. Ezt követően Karafiáth Orsolya író, költő mesélt őszintén saját betegségéről, megküzdéséről, nehézségeiről. 

Lélekben (2023. október 28., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. október 28., Szombat 12:05

Ezúttal a gyerekkori abúzus pszichológiai hatásait, következményeit jártuk körül.

Először Kovács Orsolya pszichológus, integratív hipnoterapeuta segített megérteni a sérülések mibenlétét és természetrajzát, majd Berkesi Zsuzsa mesélte el saját történetét. Egészen kicsi volt, amikor a nála 6 évvel idősebb unokatestvére több éven át szexuálisan zaklatta. Miért nem beszélt róla évtizedekig? Mára miképp volt képes maga mögött tudni mindezeket? Miért a lánya nevelése kapcsán szembesült az egykor történtekkel? Megalapította a Beszélj róla! mozgalmat, ahol mindenki szabadon és név nélkül elmondhatja a történetét. 2022-ben már saját néven megjelent a Jó leszek című regénye.

Lélekben (2023. október 21., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. október 21., Szombat 12:05

Mindenkinek van olyan ismerőse, hozzátartozója, aki megküzdött valamilyen daganatos betegséggel. Azt mondják, hogy ez egy trauma, az ebből való gyógyulás gyökeresen megváltoztatja az embert. Ezen lelki folyamatokat jártuk körbe Dr. Nuridsány Eszter pszichiáterrel, magatartás terapeutával. Majd Epres Attila, Jászai Mari-díjas színész, aki kőkemény küzdelmet folytatott a betegséggel, sikeresen meggyógyult. 

Lélekben (2023. október 14., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. október 14., Szombat 12:05

A Lélekben szombati adásában az internet, de legfőképp a social média okozta szorongást jártuk körül. Miért másokhoz hasonlítjuk magunkat? Milyen önértékelési zavarokhoz vezethet a szakadatlan lájkvadászat? Miféle hatása lehet a gyilkos kommenteknek? Milyen veszélyes spirált eredményezhet a szépítő appok használata? Kadarkai Endre előbb Fuller Bianka pszichológussal beszélgetett, majd Gombos Cintia, művésznevén Cinthya Dictator fotóművész mesélte el saját élményeit.

Lélekben (2023. október 07., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. október 07., Szombat 12:05

A Lélekben adásában ezúttal a kényszerességnek eredtünk a nyomába. Előbb Dr. Csigó Katalin pszichoterapeuta, egyetemi docens magyarázta el, hogy mit él át egy kényszerbeteg, majd Bérczesi Róbert, a Hiperkarmából ismert zenész, énekes mesélt saját kényszerességéről, amiről évtizedekig nem tudta, mi az.

Lélekben (2023. szeptember 30., szombat 12:05)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. szeptember 30., Szombat 12:05

A Lélekben szombati adásában a műsorvezető, Kadarkai Endre a kiégés témáját járta körül vendégeivel. Előbb Dr. Bokor László pszichoterapeuta, pszichoanalitikus mondta el annak stációit, veszélyeit. Kiderült, kik lehetnek hajlamosak a kiégésre, és miben különbözik a depressziótól. 
Majd Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő mesélt saját munkafüggőségéről, roncsolódott emberi kapcsolatairól, egy éves pihenőről, gyógyulásáról. 

Lélekben (2023. szeptember 23., szombat 12:05): Vizin Gabriella és Kácsor Zsolt

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. szeptember 23., Szombat 12:05

Elindult Kadarkai Endre vadonatúj műsora Lélekben címmel. A műsorban minden héten egy-egy pszichológiai jelenséget betegséget járunk majd körül az alapoktól, közérthetően, világosan. Az első részben a bipoláris zavart mutattuk be, előbb Dr. Vizin Gabriella klinikai szakpszichológussal, pszichoterapeutával. Segítségével kiderült, mi a különbség az érzelmi labilitás és a bipoláris zavar között, a genetika vagy a gyerekkori megrázkódtatások váltják-e ki a betegséget, miért gyakoriak a szuicid gondolatok, miképp élhető teljes értékű élet mindezzel, és miért váltakozik szélsőségesen a felhangolt és a lehangolt állapot. Majd Kácsor Zsolt író, újságíró érintettként mesélt megrázó őszinteséggel a depresszió pokláról, önemésztő stációiról, önveszélyes gondolatokról, megküzdésekről.