„Köszönjük,

Archívum

Keresés az archívumban

Szavakon túl (2024. május 26., vasárnap 13:00)

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2024. május 26., Vasárnap 13:00

Mély, kissé speciális beszélgetések minden vasárnap 13:00-tól Kadarkai Endrével.

Az adásban 20 fogalmat/kifejezést kap a vendég, és ő választja ki, melyekről beszélgessenek, de ő maga sem tudja, milyen kérdés is húzódik a kifejezés mögött, mely valamilyen módon kapcsolódik az életéhez.

Az adást követően a YouTube csatornánkon meg is nézheti az adás videófelvételét.

A Szavakon túl már podcast formában is hallgatható.

Iratkozzon fel a műsorra kedvenc online platformján!

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Listen on Google Podcasts

 

Szavakon túl (2024. április 28., vasárnap 13:00): Janklovics Péter

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2024. április 28., Vasárnap 13:00

A Szavakon túl vendége Janklovics Péter! Kadarkai Endrével most találkoztak először, szóval volt mit megbeszélniük. 10 évig dolgozott sokszor egymondatos szerepekért színházban, be kellett osztania a pénzét. Hétszer próbálta meg a színművészetit, de sosem adta fel. Ma sikeres humorista, jeles stundupos, foglalkoztatott színész, boldog férj és családapa.

Szavakon túl (2024. április 07., vasárnap 13:00): Lábas Vikivel

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2024. április 07., Vasárnap 13:00

A Szavakon túlban Lábas Vikivel beszélgetett. A Margaret Island énekesnőjével komoly témákat érintettek. Lábas Viki mesélt a borongós időszakokról, az önbizalom kérdéséről, a siker megéléséről, a kiégés veszélyéről. Megtudhattuk, hogy mi történik, ha egy tragédia után kell színpadra állni,  ha le kell vetkőzni a strandon, vagy ha bókolnak neki!

Szavakon túl (2024. március 17., vasárnap 13:00): Kovács András Péter

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2024. március 17., Vasárnap 13:00

Kovács András Péterrel mindig jó beszélgetni, őszinte, póztalan és ötletgazdag. Kadarkai Endre már vagy három alkalommal kérdezte őt, de úgy gondolta, találnak még újabb témákat. És milyen igaza lett. A vasárnapi Szavakon túlban KAP elmondta, hogy mit mondott Faludy György a verseire, miért csúfolták őt az iskolában, és miért vallja, hogy mindenkinek meg lehet bocsájtani. Kiderül, hogy miképp iparkodott, tudatosan behozni a műveltségbeli hiányosságait, miért hagyta ott a Rádiókabarét, hogyan bántotta meg nyilvánosan osztálytársnőjét és az autistákat, miért mondott nemet tehetségkutató zsűriszerepre, miért menekült el korábban a harmonikus, biztonságot adó párkapcsolatokból és miért érzi magát boldognak.

Szavakon túl (2024. március 10., vasárnap 13:00): Mikó István

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2024. március 10., Vasárnap 13:00

A Szavakon túlban Mikó István! A műsorból kiderült, mit gondol pukkancs természetéről, igazgatói konfliktusokról, nagy esésekről és az abból való talpraállásokról. Elmesélte, hogy miért kellett négy különböző osztályba járnia, négy év alatt, melyik kabaréműsort tartja ma már nehezen vállalhatónak, miért kerülték el a filmek, hogyan szeretett bele a párjába, fáj-e neki, hogy még nincs Kossuth-díja.

Szavakon túl (2024. február 25., vasárnap 13:00): Mészáros Máté

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2024. február 25., Vasárnap 13:00

Kadarkai Endre egyik személyes kedvencével beszélgetett a vasárnapi Szavakon túlban! Mészáros Máté, Jászai Mari-díjas színésszel beszélgettek Károlyról, az amatőr pálinkafőzőről, szemműtétről, csajozásról, egyedüllétről, kényelemszeretetről, sztárságról, masszőrségről, minőségi karosszékről és arról, miért a színpadon lenni a legjobb.

Szavakon túl (2024. február 18., vasárnap 13:00): Zsédenyi Adrienn Zséda

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2024. február 18., Vasárnap 13:00

A vasárnapi Szavakon túlban Zsédenyi Adrienn Zséda! Kadarkai Endrével beszélgettek arról, miért nem lett színésznő, miképp nem féltették a szülei, amikor kislányként messzire költözött egy távoli iskolába. Mióta mer hibázni, volt-e nagy bukása, kudarc-e a válás, mennyire érzi magát dívának, miért nehezebb a nőknek, és még egy pikáns információt is megosztott magáról.

Szavakon túl (2024. február 11., vasárnap 13:00): Parti Nagy Lajos

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2024. február 11., Vasárnap 13:00

A Szavakon túlban Parti Nagy Lajos. Szó esett  módszerekről, amellyel el lehet kerülni az elbizakodottságot és a bizonytalanságot, arról, hogy csupán a munka és a szerelem véd meg minket a hánykolódástól, kiderül, milyen színész vált volna belőle. Elmondta, hogy szerinte ki a jó ember, milyen a hasonlíthatatlan, igazi szerelem, beszélgettünk dilemmákról, válásról, a nagy műről, szeméremről, szerencséről.

Szavakon túl (2024. február 04., vasárnap 13:00): Sodró Eliza

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2024. február 04., Vasárnap 13:00

Sodró Elizával, a Radnóti Színház vezető színésznőjével beszélgetett Kadarkai Endre a Szavakon túlban. A műsorból kiderült, miért beszél önmagának az utcán, miképp kell leszerelni egy feljebbvalót, aki férfiként közeledik egy fiatal színésznőhöz, hogyan lehet szakítani egy színházi előadás láttán, miért ragaszkodik a döntéseihez és milyen "mostohaanyuka".

Szavakon túl (2024. január 14., vasárnap 13:00): Pogány Judit

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2024. január 14., Vasárnap 13:00

Szavakon túl 100! Amikor két évvel ezelőtt, pontosan ilyentájt először beszélgetett Kadarkai Endre Pogány Judittal, olyan sok üzenet, komment követelte a folytatást, hogy megcsináltuk az interjú második részét. Most, amikor közeledett a századik epizód, szintén rengetegen kérték őt, mint jubileumi beszélgetőpartnert. Vasárnap, immár századszor, harmadik alkalommal láttuk vendégül a Nemzet Színészének decemberben megválasztott Pogány Juditot.

Szavakon túl (2023. december 24., vasárnap 13:00): Für Anikó

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. december 24., Vasárnap 13:00

A Szavakon túlban Für Anikó! Az idei utolsó részben szó esett tragédiák túléléséről, arról hogy "mindenáron nem kell semmi”, egy apáról, akinek tettére nincs mentség, egy szempárról, amelynek említésekor meg is hatódtunk, egy férjjel szemben jóvá nem tehető vétekről, a morál és a becsületesség fontosságáról, fia által adott piros pontokról, illetve "piris bunkókról”, kitartó férjről, megtalált harmóniáról.

Szavakon túl (2023. december 10., vasárnap 13:00): Bereczki Zoltán

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. december 10., Vasárnap 13:00

Újra Szavakon túl és benne Bereczki Zoltán, akivel Kadarkai Endre még sosem beszélgetett. Elmondta, hogy miért nem volt felkészülve a korán jött tomboló sikerekre, mi miatt volt nagyképû és kitől kellene bocsánatot kérnie.

Elárulta, hogy miért jött el az Operettszínházból, mit csinált Kern András mellett egy lerobbant autóban, miben különbözött a válása a szüleiétől és felidézett egy hasonlíthatatlan "gerincvelő rezgést”, amikor bemutatkozott jelenlegi feleségének. 

Szavakon túl (2023. november 12., vasárnap 13:00): Miklósa Erika

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. november 12., Vasárnap 13:00

A Szavakon túl legújabb adásában Miklósa Erika beszélt az örökbefogadásról, operaházi pályázatról, az MTVA-tól való eljöveteléről, férjével való mesébe illő megismerkedéséről. Felidézte, milyen érzés volt megölelni kislánya biológiai anyukáját, miképp tudta leszerelni a hozzá férfiként közeledő főnökeit, milyen érzés, ha például Guardiola rajong érted, vagy Susan Sarandon kopog az öltöződ ajtaján, és mikor gondolt arra, hogy befejezi az egészet, és elmegy krumplit sütni. 

Szavakon túl (2023. október 29., vasárnap 13:00): Herczeg Zoltán

Műsorvezető:
Kadarkai Endre

2023. október 29., Vasárnap 13:00

Herczeg Zoltán a szabadulás óta először adott mélyinterjút! A vasárnapi Szavakon túlban első ízben mesélt hosszan és őszintén a letartóztatásról, a börtönben töltött időszakról, bűnről és bűnhődésről, ledolgozható vétkekről, pofonokról, megőrülésről, barátnőjéről, akivel újra egymásra találtak, holott neki is sokmindent meg kellett bocsátania.