„Klubrádió
Világtalálkozó

Világtalálkozó – Kadarkai Endre új műsora a Klubrádióban

11/10/2019 12:33

| Szerző: Klubrádió

Két teljesen eltérő habitusú és értékrendű közismert embert ültet egy asztalhoz Kadarkai Endre riporter a Klubrádió új heti műsorában, a Világtalálkozóban. A most szombaton 12 órakor induló sorozat adásaiban Kadarkai olyan emberekkel beszélget, akiket valószínű, máskülönben nem hozott volna össze az élet. Ezúttal nemcsak ő kérdez tőlük, hanem ők is egymástól. Nyitó adásunk vendégei a bemondó és a megmondó: Endrei Judit tévés, valamint Dombóvári István humorista.

Október 12-től, szombat delente két személyiséget, két eltérő világot mutatunk be. Többségüket jól ismerhetjük, legalábbis eddig ezt hittük róluk. De számos, még sehol sem hallott történetet mesélnek el nálunk Kadarkai Endre vendégei. Látszólag bármilyen távolinak is tűnnek egymástól, a köztük lévő nagy különbségek ellenére is szinte garantált, hogy vannak, lesznek közös találkozási pontjaik.

S nem „csak” egy rádióműsort kínálunk, beszélgetéseinket meg is lehet nézni, hiszen három kamerával rögzítjük a nagy találkozásokat. A szombat déli rádióadást két nappal később, teljes terjedelmében YouTube-csatornánkon láthatják, és nem csak a hivatalos műsoridő, hanem a rádióstúdióba vonulás előtti pillanatok történéseit is.

Első adásunkban, október 12-én két igen közkedvelt, szeretett személyiséget láttunk vendégül. Egyikük bemondó, másikuk megmondó. Egyikük Tiszatenyőről, másikuk Jászkarajenőről származik. Légvonalban nem is estek olyan távol egymástól, bár nem azonos idősíkban mozogtak. De mindkettejüket az izgatta gyerekként, hogy mi is van a falu határán túl. Sőt, mi van a világban? Hogyan élhetnek mások? Határaikat (földrajzilag is) sikeresen feszegették, hiszen egy egész ország ismeri őket.

 
 Warholik Zoltán szerkesztő, Kadarkai Endre műsorvezető, Endrei Judit tévés bemondó, Dombóvári István humorista.
 Forrás: Klubrádió
 

Megtudhatjuk, hogyan lett a pirulós kislányból milliók képernyős kedvence, s közben milyen „beszólásokat”, motiváló korholásokat kapott kedvenc beszédtechnika tanárától – többek között a súlyára is. István is gyakran megkapta kezdő standuposként a „vidéki kövér fiú” jelzőt. Mindkettejük életében voltak apróbb-nagyobb küzdelmek a kilókkal. S mi azért komoly erőpróbával is tetéztük az 52 perces beszélgetésünket, de tanúsíthatjuk, hogy vendégeink alig csipegettek valamit az eléjük rakott sütis tálcáról.

Dombóvári István lajstromba vette, milyen sokáig kereste helyét, mire meglelte az igazi közegét: a színpadot, az egyszemélyes standup műfaját. Dolgozott előtte hosszú ideig a húsiparban is, mind a mai napig álmodik vele: volt már, hogy jeges rémülettel ébredve még Krúdy Álmoskönyvét is segítségül hívta. Pályafutása során volt már tésztagyári gépkezelő és kamionrakodó is. Pedig „csodagyerekként” indult, az ő útja kezdetektől a kreatív történetformálás volt. Hétévesen írta első könyvét, igaz, az még kiadatlan maradt. Nem csoda, hiszen megverték benne a Télapót! De már ekkor megsimogatta a fejét Bálint Ágnes írónő, sőt még azzal is inspirálta a jövőre nézvést, hogy „Ügyes vagy, István!”

Mindketten a több lábon állás pártolói és gyakorlói. „Dombi” nem tudja magát elképzelni 50 éves humoristaként, így aztán sok mindenbe belevágott: marketing menedzser, szoftver üzemeltető és multimédia fejlesztő, számos tévéműsort talált ki és vezetett, és bekopogtatott nála a színészet is (megformálta már pl. Micimackót és Pumuklit). Pedig humoristaként is már sok minden megesett vele: egy maffiózónak előadás után gúnyosan visszaszólt, aki rögtön pisztolyt fogott rá. Egy apuka pedig zokon vette, hogy várnia kellett a szelfire, ezért hátulról megütötte.

Endrei Judit is párhuzamos szálakat szövögetett. Ennek köszönhetően pedig még idejében váltott. Nem várta meg, amíg megszűnik a klasszikus bemondói státusz, jól lehet, az egyik legsokoldalúbb műsorvezetőként ismertük meg. Rengeteg önálló műsort szerkesztett, vezetett, talált ki, egyszóval: menedzselt. S ez kellett ahhoz, hogy saját kezébe vegye a sorsát: könyvírással és kiadással foglalkozzon. Az utóbbi években pedig az ötven pluszos generációt motiválja előadásaival, kiadványaival. Jelszava: Kortalanul.

S ha már kortalanul, Judit gyermekvállalási tanácsokkal is ellátta Dombóvári Istvánt. Elmeséli: mi volt az a pillanat, amikor már túl a negyedik X-en, hirtelen lesokkolta az érzés: nincs gyerekzsivaj a lakásban. De meg is nyugtatta „Dombit”: nincs még lekésve semmiről sem. Különösen, hogy István életében közelít egy nagy esemény...

Ilyen és egyéb exkluzivitásokat, bejelentéseket is kínál a Világtalálkozó legelső adása. Október 12-én, 12 órakor várjuk hallgatónkat (és nézőinket) a Klubrádióban.

Világtalálkozó
2019. október 12., szombat 12.00
műsorvezető: Kadarkai Endre
szerkesztő: Warholik Zoltán