„Klubrádió
Reggeli gyors

Újratervezés – M0-ás másként

7/01/2019 11:38

| Szerző: Klubrádió

Nem zárul be az M0-ás körgyűrű úgy, ahogy eredetileg tervezték. Aránytalanul drága lenne, jórészt alagutakban kellene vezetni, természetvédelmi területeket érintene. Más ötlete támadt a kormánynak.

 

2019. január 07. Nem épül meg az M0-ás nyugati szakasza
00:00
00:00

December végén eltűnt a területfejlesztési tervekből az M0-ás körgyűrű nyugati szakasza. Helyette az M1-es és Esztergom között épül egy pálya az újabb koncepció szerint. Az eredeti elképzeléssel az lehetett a gond, hogy túl drága lett volna -mintegy 400 milliárd forint-, természetvédelmi területeken haladt volna át, sok alagutat kellett volna fúrni. Luxus-autópályának is titulálták. Sokan attól tartottak, hogy az M1-es és M3-as összekötésével hihetetlen számban jelentek volna meg ott a kamionok, ami komoly légszennyezést okozott volna.

Tény, hogyha Esztergom felé megépül az új gyorsforgalmi út, akkor szinte semmi esélye az M0-ás eredetileg tervezett nyugati szakaszának, mert ilyen közel egymáshoz nincs értelme két utat építeni.

A témáról Bucsky Péterrel, a G7 munkatársával beszélt Szénási Sándor. Az interjút a fenti ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: Pixabay.