„Klubrádió
A lényeg

Ujhelyi István: Döntöttek a vakcinaútlevélről

29/04/2021 09:42

| Szerző: Klubrádió

Elfogadta az Európai Parlament a vakcinaútlevélről szóló tervezetet, melynek értelmében nem fogadják el automatikusan az Unióban még nem engedélyezett vakcinákat. Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő szerint a tagállamok döntése lesz, mely oltóanyagokat ismerik el a vakcinaútlevél részeként.

2021. április 29. A lényeg - Ujhelyi István 21.04.29.
01:01
00:00
Elfogadta az Európai Parlament az úgynevezett digitális zöld igazolványról, vagyis az európai vakcinaútlevélről szóló jogszabálytervezetet – írta Facebook-posztjában Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője.

Azt is megjegyezte, hogy leszavazta a többség azokat a módosítókat, amelyek az Európai Unió által jelenleg még nem engedélyezett vakcinák esetében is azok automatikus és kölcsönös elfogadására szólították volna fel a tagállamokat. 

Magyar EP-képviselőként és az Európai Parlament közlekedési és turisztikai szakbizottságának témafelelős alelnökeként azt a határozott álláspontot képviseltem a szavazáskor, hogy egyetlen uniós állampolgárt sem érhet hátrány az utazásai során azért, mert nem az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett vakcinatípust kapott – írja Ujhelyi István, hozzátéve, hogy a mostani parlamenti döntéssel az a bizottsági javaslat kapott végül megerősítést, amely a tagállamokra bízza, hogy melyik nem uniós vakcinát milyen módon ismernek el a vakcinaútlevél részeként