„Klubrádió
Művészbejáró

Titkos házasok együtt a színpadon

13/05/2019 14:00

| Szerző: Klubrádió

Színpadon, tévében, szinkronstúdióban is többször együtt dolgoztak, de azt sokáig nem akarták, hogy bárki megtudja róluk, házaspárt alkotnak. Ez volt a Művészbejáró első részének egyik témája. A folytatásban pedig egy olyan darabról volt szó, amelynek szereplői magányos, elhagyatott lelkek, bár egyikük se akar egyedül lenni.

2019. május 12. Művészbejáró (2019. május 12., vasárnap 16:00)
53:52
00:00
Műsorvezetők: Bóta Gábor

 
Vándor Éva és Harmath Imre Fotó: InterCom/Besenyei Gergely
 
 

A Művészbejáró első részében egy színész házaspárt ismerhettek meg tüzetesebben is a hallgatók. Vándor Éva és Harmath Imre voltak a műsor vendégei, akik meséltek vizsgaelőadásaiakról, pályájuk nehéz kezdeteiről, és titkos házasságukról is. 

Vándor Évát annak idején ugyan ismerősei figyelmeztették, hogy az ifjú, jóképű Harmath Imre igazi nőcsábász hírében áll a főiskolán, mégis egymásba szerettek, és azóta nem csak a magánéletben, hanem a színpadon, a tévé- és szinkronstúdióban is egymás mellett állnak. Sok közös munkájuk van, annyi, hogy némelyikre már nem is emlékeznek pontosan. "Van olyan, hogy együtt nézünk egy filmet, és meghalljuk egymás hangját és összenevetünk. Persze már nem emlékszünk arra, hogy mikor szinkronizáltuk a karaktert."

A műsor második felében egy Trafóban látható produkcióról volt szó.

„Ebben a lakótömbben ugyanolyan emberek élnek, mint bármelyik másik lakótömbben. Esznek. Isznak. Ülnek. Járkálnak. Zenét hallgatnak. Filmet néznek. Bámulnak ki az ablakon. Hallgatják a vízvezetékek zúgását, a szomszédból átszűrődő zajokat. Emésztenek. Valami jár a fejükben." – olvasható a Csoportkép oroszlán nélkül (Természetes fényben) ismertetőjében.

Fekete Ádám első, a II. TITÁNium Színházi Szemle Trafó–díjas előadása három év után újra visszatért. A darab szereplői magányos, elhagyatott lelkek, tehetetlen kisemberek, akik vágynak valakire, egyikük se akar egyedül lenni. Mindegyiküket fojtogatja a kétségbeesés érzése, ami ott lapul a legáltalánosabb cselekvéseink mögött – miközben az ágyon fekszenek, a széken ülnek, mosógép mellett állnak, zene hallgatás közben, italt rendelnek, lekapcsolják a villanyt, megmelegítik az ételt. Majd egyszer a teli szatyraikat földhöz vágva felkiáltanak hát nem látjátok, hogy mennyire, hogy milyen kibírhatatlanul szenvedek?

Erről a humorral teli, de mégis drámai darabról mesélt Fekete Ádám író, rendező és Laboda Kornél színész, dramaturg.

 forrás: színház.net
 
Művészbejáró
2019. május 12., vasárnap 16.00
Műsorvezető: Bóta Gábor