„Klubrádió
Esti gyors

Sétány lombkorona nélkül - Dési János jegyzete

27/03/2023 18:04

| Szerző: Dési János/Klubrádió

A lombkorona sétány már a miénk, ezt nem veszitek el gonosz brüsszelnyikek és nem adjátok oda az ukránoknak.

2023. március 27. Esti gyors-részlet (2023.03.27. Dési János jegyzete)
04:26
00:00

Sétálgatok éppen egy lombkorona sétányon, három méterre a földfelszín felett, jó erős fából készült, nem félek. Alig 65 milliójába került az európai adófizetőknek, a hülyének is megéri. Hármat kérünk belőle, mert a sógor is akar egyet, ő is fideszes. Hatvanötmillió a rohadt büsszelieknek mit sem számít. Azonnal adjátok ide és menjetek a fenébe!

Mi az, hogy beleszóltok a mi életünkbe és át akartok operálni. Mocskos békazabálók vagytok, a pokol tüzén hamvadtok majd el a Sorosotokkal együtt. Ja, még egy lombkorona sétány lesz, mert a szomszédnak is megtetszett, ő is fideszes és utálja a buzikat, az EU-t és kívánság szerint bárkit, akit kell. Ezt hajlandó szóban, írásban és facebookon is hangoztatni. Továbbá imádja a nyúljás pacalt és úgy pörzsöl élve Soros alakúra disznót, hogy csuda. Ugye, hogy megérdemli azt a kis aprópénzt, Amúgy meg le Brüsszellel, meg mi az, hogy idejönnek kutakodni valami libsi-bolsi képviselővel, hogy nincs is itt lomb, mert tarra vágtuk az erdőt. És? Köze hozzá? Mondtuk, hogy lesz lomb? Nem mondtuk. Csak azt mondtuk, hogy lombkorona sétány lesz? Na, ugye. Egész télen nincs lomb ti belpesti szerencsétlenek. Na ugye. mondjuk itt fa sincs, de… hát aztán Volt. Most nincs kész. Nehogy már ezek túljárjanak a mi firnyákos eszünkön. És számlákkal pontosan igazolni tudjuk, hogy ez 65 millió simán megéri. Ilyen olcsón ki csinálja ezt meg nekik? Megéri, mert tessék: országos hírnév – és míg ezen vekengenek a nyomorultak, addig sem kerül szóba, hogy mennyibe kerül tíz deka párizsi.

A lombkorona sétány már a miénk, ezt nem veszitek el gonosz brüsszelnyikek és nem adjátok oda az ukránoknak. Hogy mondják oroszul: lombkorona sétány? Ja guljaju na...

Ne keserítsük el emberünket azzal, hogy őt azért az elvtársai rútul hülyének nézik. Lombkorona sétányt valójában csak a harmadosztályban osztanak vagy a megyei kettő ifi fidesznyikeinek. Azért a ligában odaficcen 650 milliós támogatás napelem parkra. Oké. Az „Mészáros Lőrinc“ vállalkozása, aki mint fényvisszaverő felület működik közre az üzletben. Kétségtelen, szépen megél belőle.

Napelempark, EU-s pénzből, a miénkből. Miközben, mint az közismert, a napelemmel termelt áramot nem veszik át az elektromos művek, másoknak nem lehet eladni. Mert nem. Mert korszerűtlen a rendszer, bár a pénzt azért alaposan beszedik a működtetésére, mert ha kiderülne, hogy így is elég áram termelhető, akkor meg mi lenne a paksi száz és ezermilliárdokkal? Valakinek azt is zsebre kell ám vágnia. Ezért aztán nincs napelemezés, úgy általában. de mindig akadnak egyenlőbbek, akiknek azért több jut a fényből is. Tanári fizetés bumburnyákok? Inkább a kis vezető házizsebe kap valamicskét és kész.

Méghogy a Napot nem lehet ellopni? Ki mondta ezt a butaságot? Jó, nem egyben az egészet hazavinni, bár a mai esős, borús időt elnézve, azt sem tartom kizártnak, hogy “Mészáros Lőrinc“ zsebrevágta a Napot is. Párszázezer holdja már úgyis van otthon. És egy szállodásnak direkt jó a Nap . mert akkor és oda süt, ahová ő akarja.

Két brüsszelezés között talicskázzák kifelé a közöset. De jó is ez, a nép szereti. Kell a fenének az a Nap, ha neki fényeskedik, hát fényeskedjen.

Lényeg, hogy van itt lombkorona sétány, ha nincs iskola, egészségügy, egyetem, sajtó. Húsz deka ementáli meg 1500 forint? Na, és akkor meg mi van?

Dési János jegyzete az Esti gyors 2023. március 27-ei adásában hangzott el.