„Klubrádió
Megbeszéljük...

Perintfalvi: Magyar Péternek is érdeke kérdéseket megválaszolni

18/04/2024 07:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Azt várjuk a politikusainktól, hogy legyenek kíváncsiak a kérdéseinkre, és azt gondoljuk, örömmel vállalnék egy ilyen felkérést, akkor is, ha konfliktusokkal jár – mondta Perintfalvi Rita a Szabadság körei legújabb tervezett rendezvényével kapcsolatban, melyre meghívták Karácsony Gergelyt, Dobrev Klárát és Magyar Pétert is.

2024. április 17. Megbeszéljük - részlet 24.04.17. Perintfalvi Rita
11:52
00:00

"Meghívtuk Magyar Pétert, Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt a Szabadság Köreibe" – írta Perintfalvi Rita teológus, közgondolkodó a Szabadság körei nevű rendezvénysorozat legújabb beharangozójában.

"Természetesen először a személyes meghívók mentek ki, " – mondta a Megbeszéljük szerdai adásában Perintfalvi. Hozzátette, a három meghívott közül az egyik pártja, a Demokratikus Koalíció jelzett vissza, ők hétfőre ígértek választ, és reméli, hogy a többi meghívott is hamarosan reagál.

Azt is megjegyezte, hogy a meghívott politikusoknak szánt kérdéseket csütörtökön tervezik megfogalmazni a Szabadság körei szűkebb tagsági találkozóján. Amennyiben Karácsony Gergely főpolgármester elfogadja meghívásukat érthetően sok kérdés Budapesttel kapcsolatos lesz, Dobrev Klárának főként az Európai Uniót és benne Magyarország helyzetét érintő kérdéseket tesznek fel, Magyar Pétert, mint új politikai szereplőt arról faggatnák, hogyan látja ezeket a víziókat, mihez akar kezdeni sikerével.

Hangsúlyozta, az esemény célja elsősorban az, hogy a választókban tudatosítsák, a politikusok feladata egyebek mellett az, hogy megválaszolják kérdéseiket, meghallgassák félelmeiket és vágyaikat, amelyek alapján dönteni tudnak arról, kire adják le szavazataikat, ne pedig egyfajta "rajongói, követői attitűddel" viselkedjenek a politikusok iránt. "A politikus van a választóért és nem fordítva" – összegezte.

"Azt várjuk a politikusainktól, hogy ezekre a kérdésekre legyenek kíváncsiak, és azt gondoljuk, ha valaki demokrata, örömmel vállal egy ilyen felkérést, akkor is, ha konfliktusokkal jár, akkor is, ha ebből esetleg viták kerekednek, akkor is, ha egy választás finisében lesz" – mondta Perintfalvi, hozzátéve, hogy a rendezvény tervezett dátuma május 22., de ez szükség esetén változhat.

"Neki is érdeke kérdéseket megválaszolni" – mondta el Magyar Péter meghívásával kapcsolatban.

Magyar a Die Pressének adott interjújában azt mondta, hogy Orbán számára egy demokratikus hős. Ezzel kapcsolatban Perintfalvi elmondta, ez a kép őt, mint ellenzéki véleményformálót irritálja, mert ebben egyfajta rehabilitációs kísérletet lát. Szerinte "Orbán nemzetvesztő zsarnok" és történelmi bűneit nem relativálja semmi.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi Fotó: Facebook/Szűts Pál, contempal.com

Megbeszéljük.../interjú Perintfalvi Ritával
2024.04.17., szerda 17:15
Riporter: Bolgár György