„Klubrádió
Ötös

Orbánt gyászolja Iványi Gábor

17/07/2019 14:20

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök környezetében nincs egyetlen igaz ember sem, aki megmondaná neki, hogy a vesztébe rohan, és magával ránt másokat is.

2019. július 17. Ötös -részlet 19.07.17. Iványi Gábor
50:07
00:00

Az, hogy a hatalom folyamatosan próbálja ellehetetleníteni, hivatalnokok vegzálják, különösebb hasznot nem hoz az egyházának, de sokat nem is árt. A hamis prófétákat minden oldalon kedvelték. Lehetne éppen őszinte is egy politikus, de a fő kérdés az, hogy embereket nagykorúnak, vagy kiskorúnak tekinti-e.

Magyarországon választásokat lehet nyerni nyilvánvaló hazugságokkal - lásd menekültkérdés. Tehát ha valaki meg meri mondani az igazságot, azzal egyben vállalja a bukás veszélyét is. Iványi Gábor lelkész az édesapja gondolatát idézte vissza, amit így foglalt össze: mindig igazat kell mondani, de nem kell mindig mindenkinek elmondani az igazat.

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője sokat foglalkozott az utóbbi években a menekültekkel, menedékkérőkkel. Különösen nagy visszhangot keltett a vécés akciója, amikor is mobil illemhelyeket vitetett az osztrák határhoz. Az épületekben lévő vécéket ugyanis lezárták. Ezt az intézkedést a Belügyminisztérium államtitkára úgy magyarázta, hogy ha nyitva lennének az illemhelyek, az lelassítaná a a határon való átjutást. Különben is az osztrák oldalon van elegendő vécé. Ezek után a déli határhoz már közel sem engedték a hordozható vécéket szállító teherautót, viszont felállítottak állami illemhelyeket. A cél ez volt. Mostanság már egyszerűen nem engedik menekültek közelébe.

Iványi Gábor nemrégiben azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktort gyászolja. Azt mondja, amikor először látta, még egy lobogó hajú, borostás fiú volt. Öregnek érezte magát mellette. Orbán nem hitt abban, hogy nagy dolgokat vihetne véghez, csak abban, hogy kitartó munkával gazdag lesz. Azt, hogy mit cselekszik, nem látja, hiszen olyan emberekkel veszi körbe magát, akik gyávák, megalkuvók, haszonlesők. Nincs a környezetében egyetlen igaz ember sem, aki megmondaná neki, hogy a vesztébe rohan, és magával ránt mindenkit.

A beszélgetés a YouTube-on is elérhető. Iratkozzon fel a YouTube-csatornánkra!

FELIRATKOZOM:

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI, Soós Lajos.

Ötös
2019.07.17. 10:00
Műsorvezető:Falusi Mariann és Lang Györgyi