„Klubrádió
Megbeszéljük...

Orbán szavai talán sosem voltak ennyire aktuálisak

17/04/2020 12:37

| Szerző: Klubrádió / Index.hu

"Magyarország szívdobbanása ma ez a két szó: elég volt!" - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a hajógyári szigeten tartott ún. hazugságértékelő beszédében tizenhárom évvel ezelőtt, még ellenzékben. Akkor azt is kijelentette, a kormány "a demokrácia felségterületén kívül tanyázik". 2007 mondatai 2020-ban talán még aktuálisabbak. A beszédre a mai Megbeszéljükben is kitértünk. A műsorvezető Bolgár György volt, az adás felvételét az alábbi lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

2020. április 17. Megbeszéljük... (2020. április 17., péntek 16:00)
96:46
00:00
Műsorvezetők: Bolgár György, Dési János, Szénási Sándor Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika, Selmeci János, Zsidai Péter

 


"Magyarország szívdobbanása ma ez a két szó: ELÉG VOLT.

Elég volt, hogy a beteg embereket, súlyos sérülteket ellátás helyett ide-oda küldözgessék az országban.

Elég volt az elszegényedésből, hogy az emberek millió szám nem tudják hó végén kifizetni a számláikat.

Elég volt abból, hogy a kormány nem veszi emberszámba az időseket, a betegeket, a diákokat, a rászorulókat.

Elég volt a kíméletlenségből, az érzéketlenségből.

Elég volt abból, hogy egyre nehezebb megélni, miközben egyre többet dolgoznak az emberek.

Elég volt, hogy egyre kevesebb jut azoknak, akik gürcölnek, gyereket nevelnek, egymásról gondoskodnak, becsülettel próbálnak fennmaradni, miközben egyre több jut a léhűtőknek, a hazudozó milliárdos szélhámosoknak, az állam védelmét élvező ügyeskedőknek.

Elég volt abból, hogy mindent elvesznek, amiért az emberek megdolgoztak és mindent eladnak, ami az emberek közös vagyona.

Elég volt abból, hogy egy kiváltságos csoport agyalágyultnak nézi az embereket és azt vágja a képükbe: nem jár nektek semmi, gondoskodjatok magatokról és fizessetek többet és többet és többet!

Elég volt abból, hogy az emberek mindig rosszul járnak, miközben a hatalmon lévők egyre több luxust, egyre nagyobb gazdagságot és egyre több kiváltságot szerezhetnek maguknak."

Orbán Viktor, 2007

Az Index tudósítása 2007-ből itt olvasható.

Megbeszéljük
2020. április 17., péntek 16.00
műsorvezető: Bolgár György