„Köszönjük,
A lényeg

A Diákváros területének nagy részét megkapja a Fudan Egyetem

12/05/2021 15:35

| Szerző: Klubrádió

A Diákváros területének 80 százalékát a Fudan Egyetemnek adják. Ezzel a kormány megsérti a 2016-ban és 2019-ben kormányhatározatban elfogadott döntését, és kidobja a 8-12 ezer megfizethető lakásról szóló Diákváros tervét – állítja a VIII-IX. kerületi ellenzéki előválasztáson induló Jámbor András. Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester szerint odadobták a Diákváros területét a Fudan Egyetemnek.

Megjelent a Diákváros és a Fudan Egyetem létrehozásáról szóló törvényjavaslat, melyekből kiderül, hogy mely területek tartoznának a kínai egyetemhez és a leendő Diákvároshoz. A ferencvárosi Nagyvásártelep és környezete a Fudan Egyetemhez tartozó területek közé kerülhet a Palkvoics László innovációs miniszter által jegyzett indítvány alapján – szúrta kia a Portfolio cikkét a 24.hu.

Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester szerint a tervekből világos, hogy odadobták a Diákváros területét a Fudan Egyetemnek.

A VIII-IX. kerületi ellenzéki előválasztáson induló Jámbor András ugyancsak arról ír, hogy a Diákváros területének 80 százalékát a Fudan Egyetemnek adják, ezzel a kormány megsérti a 2016-ban és 2019-ben kormányhatározatban elfogadott döntését, és kidobja a 8-12 ezer megfizethető lakásról szóló Diákváros tervét. Karácsony Gergely főpolgármester szerint a döntéssel a Fidesz 15 ezer magyar diák megfizethető lakhatásának helyszínét adja át a kínai állampárt egyetemének.