„Klubrádió
Reggeli gyors

Nyár végéig lezárják a budai alsó rakpartot

20/06/2022 14:03

| Szerző: Klubrádió

Mától két hónapra lezárják a budai alsó rakpartot, az autósoknak kerülniük kell.

2022. június 20. Reggeli gyors - részlet 2022.06.20. Mátyási György
03:27
00:00

 

 

 

Június 20-tól lezárják az alsó rakpartot Budán a Halász utcai felhajtó és a Döbrentei tér közötti szakaszt a Lánchíd felújítási munkálatai miatt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a lezárások augusztus közepéig tarthatnak, de eltarthat augusztus végéig is, mivel a 20-i tűzijátékok miatt valószínűleg a hónap végéig le lesz zárva a rakpart – mondta Mátyási György a a Reggeli gyorsban.

Az Árpád híd felől érkezők a Margit hídnál már nem tudnak eljutni az alsó rakpartra. A Halász utcai felhajtó az alsó rakparton a Szentendrei út felől közelíthető meg. Ezután az autósok a Halász utca felől a Fő utca felé kell tartaniuk, majd az azt követő a szűk utcákban haladhatnak a Fő utca–Alagút–Alagút utca–Attila út–Krisztina körút–Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon.

A Dél-Budáról észak felé haladó autósoknak az Erzsébet hídnál kell felhajtaniuk a Döbrentei térre. A Döbrentei térnél kerékpárút, járda és villamospálya is fut, a megnövekedett forgalom miatt fokozott a balesetveszély. A híradások ellenére hétfőn sok autós a helyszínre érkezve döbbent csak rá a lezárásra, mondta Mátyási, aki óvatos és körültekintő közlekedésre hívta fel a sofőrök figyelmét.