„Klubrádió
A lényeg

Népszavazást kezdeményez a kormány "gyermekvédelem" ügyében

21/07/2021 10:46

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök a videóüzenetben azt mondta, Brüsszel megtámadta Magyarországot, mert itt nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, iskolákban, a televíziókban, a reklámokban.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebookon jelentette be, hogy "gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány".

Úgy tűnik, az ötlet sebtiben jött, mert semmmilyen plakát, tervezett vizuális elem nincs, csak Orbán ült be fáradtan egy videóhoz, és felolvasta a szöveget. A miniszterelnök a videóüzenetben azt mondta, Brüsszel megtámadta Magyarországot, mert itt nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, iskolákban, a televíziókban, a reklámokban. Az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok megváltoztatását követelik.

 
Orbán népszavaztat
 

 

Orbán szerinte "nyugaton" már LMBTQ-aktivisták végzik az óvodákban a felvilágosítást, ezért fenyegetőznek és kötelezettségszegési eljárást helyeznek kilátásba, "visszaélnek a hatalmukkal". Ennek a nyomásnak csak közös népakarattal tud ellenállni, mondta.

Az öt népszavazási kérdés a következő:

  • Egyetért-e azzal, hogy kiskorú gyerekeknek szülői hozzájárulás nélkül, közintézményekben "szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak"
  • Egyetért-e azzal, hogy kiskorúaknak nemi átalakítást népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e, hogy nemátalakító kezeléseket kiskorúak is igénybe vehessenek
  • Hogy a fejlődésüket befolyásoló tartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be
  • És hogy nemváltoztatást bemutató médiatartalmak legyenek.

Orbán a kérdésekre nemet kér mindenkitől, ahogy a migrációs kérdésben is, tette hozzá.