„Klubrádió
Katonadolog

Néha trágárkodó papagájnak érzi magát az írónő

24/06/2019 14:59

| Szerző: Klubrádió

Tűzoltóknak kellett megmenteniük egy tetőn ragadt papagájt Londonban; a madár a segítségére sietőket viszont elküldte a fenébe. Erről is beszélgetett vendégeivel Borgula András a Katonadologban.

2019. június 23. Katonadolog (2019. június 23., vasárnap 17:00)
52:09
00:00
Műsorvezetők: Borgula András

A Katonadologban általában nem a New York Times címoldalára kívánkozó, de valamiért mégis érdekes híreket kommentálnak a vendégekkel. Vasárnap Szabó Borbála író, drámaíró és Nényei Pál középiskolai tanár, emellett szintén író, drámaíró volt a műsor résztvevője. Ők egyébként egy pár.

Szóba került az a hír, hogy egy papagáj megmentésére hívták a tűzoltókat Londonban: a madár kirepült az ablakon, föl egy háztetőre, de ott elakadt. Aztán, ahogy feljöttek érte a tűzoltók, elkezdte nekik ismételgetni azt a kifejezést, amelyet talán a legtöbbet hallott, ami így szólt: „fuck off”, azaz elküldte a ..csába a tűzoltót.

Szabó Borbála azt mondta: ő néha olyan szokott lenni, mint a papagáj; a gyerekek elvégzik a házimunka egy részét, és bár nem szeretné, de sokszor megtalálja benne a hibát. Ő egyébként megérti a papagájt, mert nem nagyon tudott repülni, ott tartják a kalitkában, és ezzel a mentéssel „megalázták”. Nényei Pálnak a színész gyilkos tekintete jutott eszébe, amikor letesz elé egy új darabot, hogy miért ír, és egyáltalán, hogyan lehet ilyen mondatot leírni.

 A többit hallgassák meg a lejátszás ikonra kattintva!

Katonadolog
2019. június 23., vasárnap 17:00
Műsorvezető: Borgula András