„Klubrádió
Ötös

„Nálam jobb énekeseket jócskán találsz”

19/04/2019 12:10

| Szerző: Klubrádió

Amiről papírja van, azt soha nem csinálta, amit csinál, arról pedig nincs papírja Hábetler Andrásnak.

2019. április 19. Ötös/Péntek (2019.04.19)
85:02
00:00

Szabálytalan figura. Tudta, hogy operaénekes akar lenni, mégis az orvosi egyetemre járt. Amolyan vendégművész volt, elvégezte, de soha nem praktizált. Közben aktívan sportolt, vízilabdázott. Azt mondja, sokat segít neki a művészetében, hogy az első anatómia órán találkozott az emberi testtel, kicsit formalinosan, aztán beteggel, születéssel, halállal.

2003-ban debütált az operában, de nem tagja. Énekelni is magánúton tanult. Szerényen mondja, hogy nála jobb énekeseket jócskán lehet találni. A torkában lévő hangszer ugyan profi, de van azért annál jobb is. Tulajdonképpen a mai napig nem döntötte el, hogy operaénekes-e.

Ez is vezethette a rendezéshez. Aközben olyasmit érez, amit az éneklésnél nem. Nem mindenki osztja a véleményét de ő kiáll amellett, hogy az opera nem úri huncutság, nem valamilyen feszengősen sznob dolog, hanem egy érzékien izgalmas műfaj. Az operaénekesek pedig sokkal jobb színészek, mint azt általában gondolják róluk. Csak ki kell hozni belőlük a színészt, és az nagyon nem mindegy, hogy ezt hogy csinálja a rendező.

 

Ha további érdekes klubrádiós tartalmakra is kíváncsi, iratkozzon fel YouTube-csatornánkra!

FELIRATKOZOM:

Hábetler Andrással Sugár Ágnes beszélgetett. A műsort a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Címlapkép: Facebook.