„Klubrádió
Dobszerda

Művészet és vendéglátás

28/10/2020 11:03

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Váradi Júlia vendége egy olyan képzőművész, aki vendéglős és borász is; illetve egy olyan vendéglős és borász, aki képzőművész. Trombitás Tamás a Dobszerda vendége.

A művészek mindig is szerették a hasukat. Cezanne például gyönyörű almákat festett, mert szerette az almát, Gauguin képein megörökítette a főtt sonkát, Salvador Dali pedig himnuszt írt a kenyérhez.

Paul Cezanne: Almák
 
Paul Cezanne: Almák
 

Olyan képzőművészről nem igazán hallottunk, akinek legalább olyan fontos a kulinaritás, mint a festészet, a szobrászat,  a fémművesség, és aki olyan profi koyhát visz, amelynek csodájára járnak a Balaton-felvidéken és még azon túl is. Az vendéglő asztalai körüli falakon ráadásul a magyar kortárs képzőművészet legnagyobbjainak alkotásai láthatóak.

Trombitás Tamás
 
Trombitás Tamás
 

Trombitás Tamás valószínűleg az egyetlen Munkácsy-díjas borász és vendéglős, akinek munkái a világ több híres kiállítóhelyein is szerepelnek. Ő lesz a Dobszerda vendége.

Címlapi kép: Paul Gaugin: A sonka

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás
 
Dobszerda
2020. október 28. szerda 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia