„Klubrádió
Reggeli gyors

Münchenben értik, mi történik Magyarországon

22/06/2021 10:19

| Szerző: Klubrádió

Nem lesz szivárványosra kivilágítva a müncheni stadion, de a helyiek egyetértenek vele, és hatalmas zászlóval várják a müncheni pályaudvarra érkező magyar szurkolókat.

A német-magyar futball Európa-bajnoki mérkőzés előtt nemcsak sport osztja meg a két ország lakosságát, hanem a Magyarországon a homoszexuálisokat pedofilokkal összemosó törvény elleni tiltakozás is, aminek része lett volna, hogy szivárvány színűre világítanák ki a müncheni Allianz Arénát. A müncheni közvéleményt foglalkoztatja a kérdés, az ottani hangulatról Fernezely Simon számolt be a Reggeli gyorsban.

2021. június 22. Reggeli gyors - részlet 21.06.22. Fernezely Simon
04:50
00:00

Szerinte nagyon is benne van a köztudatban a kérdés, gyakran találkozhat ezzel a témával mindenki Németországban. Mivel az UEFA az egységes színhasználatra hivatkozva végül nem járult hozzá a kivilágításhoz, ez a helyiek nem tetszését fogja kiváltani, mondta.

Münchenben ha nem is ismerik a magyar törvény minden részletét, de azt tudják, hogy alapvetően az LMBTQ-jogokat korlátozza. "Ez érthető, és hozzá vannak szokva, hogy Magyarországról ilyen híreket hallani".

Németországban, és különösen Münchenben "általában minden nagyon PC. Liberális, zöld gondolatú közeg. Egy elfogadó világról van szó, ahol nincs helye gyűlöletbeszédnek, ezért is értenek egyet a stadion kivilágításával". Ha a stadion nem is, szivárvány zászló lobog a müncheni a pályaudvaron az UEFA zászlója mellett, és a városházán is.