„Vásároljon
Reggeli gyors

Mueller: Ez nem boszorkányüldözés

25/07/2019 17:11

| Szerző: Klubrádió

Robert Mueller különleges ügyész, aki Donald Trump amerikai elnök és az oroszok esetleges összejátszásával kapcsolatos vizsgálatot vezette, kongresszusi meghallgatásán a többi között azt mondta: sokkal komolyabban kellene venni az orosz beavatkozást. Trump szerint az egész kitaláció, ők győztek, Mueller pedig leszerepelt. Csernyánszky Judit riportja.

2019. július 25. Reggeli gyors / riport Robert Mueller meghallgatásáról (19.06.25.)
05:09
00:00

Washingtonban szerdán tartották Robert Mueller volt különleges ügyész nagy figyelemmel kísért kongresszusi meghallgatásait. Ezeket Donald Trump a twitterén úgy értékelte: „nagyon jó napunk volt, ellenben borzasztó volt Mueller teljesítménye”. Trump kitalációnak és boszorkányüldözésnek nevezte az egész jelentést.

Ezt nemcsak a demokraták tagadták, hanem maga Robert Mueller is, aki hangsúlyozta, ez nem kitaláció, nem boszorkányüldözés, sőt, sokkal komolyabban kellett volna venni az orosz beavatkozást. Ezt a jövőben el kellene kerülni, mert szerinte az oroszok a jövő évi választási kampányba is megpróbálnak beavatkozni.

Miért nem emelt vádat Mueller? Azért, mert az igazságügyi minisztérium erre vonatkozó szabályozása nem teszi lehetővé. Ám, ha nem lesz már elnök Trump, őt sem védi a törvény. A végig nagyon óvatosan fogalmazó volt különleges ügyész egy kérdésre azt viszont elmondta: jelentése nem tisztázza Donald Trumpot. Mueller egyébként rengeteg kérdésre nem válaszolt folyamatban lévő ügyek vagy a minisztérium előírásai miatt.

A jelentés az oroszokkal összejátszás gyanújáról arra a következtetésre jutott, hogy nem indokolt ezen a címen senki ellen vádat emelni. Maga Robert Mueller most azt mondta: az összejátszás nem jogi kifejezés, de nem konspirált Trump kampánycsapata az oroszokkal.

Csernyánszky Judit riportját a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: flickr.com.

Reggeli gyors
2019. július 25., csütörtök 06.40