„Klubrádió
Ötös – Péterfyékkel

Mit keresünk még itt? - Kilépő

10/10/2019 14:23

| Szerző: Klubrádió

Sok embert összefújt már a szél Angliában, egyfajta rangot ad olyan munkát végezni, amilyet már az angolok is elvállalnának.

2019. október 10. Ötös - részlet 19.10.10. Tóth-Kondács Emőke
24:19
00:00

Sorsdöntő lépésre szánta el magát a család, amikor a szülők úgy döntöttek 15 éves lányuk bevonásával, hogy elhagyják az országot. A család negyedik tagja egy kétéves gyermek volt. Nem mondható tipikusnak az ilyen felkerekedés, általában ez úgy szokott működni, hogy a férj külföldre megy, aztán, ha egy kicsit gyökeret eresztett, viszi a családot is.

Tóth-Kondács Emőke összehívta a családi kupaktanácsot az étkezőasztalnál és megbeszélték: Mit keresünk még itt Magyarországon? Együtt akartak máshol boldogulni, fogva egymás kezét, mert tudták: együtt erősek.

Szisztematikusan dolgoztak. Előre leszervezték az állásinterjúkat, a kamaszlánynak az iskolát, a lakhatást. Bőszen tanulták az angol nyelvet, tutira akartak menni. Az idősgondozásban találták meg a helyüket. Hat év alatt olyan szintre jutottak, hogy már olyan munkájuk van, amilyet egy angol is elvállalna. Igaz, éjszaka kell dogozni, de ezt felváltva el tudják látni. Emőkének 17 országból vannak munkatársai. Sok embert összefújt ám itt a szél – mondja.

Teljesen más emberek lettek. Nyitottabbak. Másként tekintenek a világra. Nem csak a pénz a hajtóerő. Ha a Brexit miatt el kellene hagyniuk az országot, akkor sem hazafelé vennék az irányt, a világ sokkal nagyobb. A már felnőtt lányuk ugyan Magyarországon végzi az egyetemet, de valószínűleg visszamegy a hangulat miatt. Úgy érzi, itt mindenki utál mindenkit. Nem mosolyognak az emberek.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Ötös
2019.10.10.
Műsorvezető: Péterfy Gergely