„Köszönjük,
Dobszerda

Mi csúszott el?

16/11/2022 10:11

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Hidas Judit író, szerkesztő, újságíró érkezett a Dobszerdába, ahol többek közt a legújabb könyvéről beszélgetett Váradi Júliával.

2022. november 16. Dobszerda (2022. november 16., szerda 20:00): Hidas Judit
48:56
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

A rendszerváltás utáni magyar társadalom alapvető változásairól kevés szépirodalmi mű született. Egy frissen megjelent, nagyon is magán – mégis sokakra ráillő – történetből élesen kirajzolódik, mi csúszott el, mi lett a nagy reményekkel, amelyekkel euforikusan indultunk neki ennek az új világnak.

Nem vagy többé az apám
 
Nem vagy többé az apám
 

"Nem vagy többé az apám", mondja ki a könyv főhőse egy kamaszkori kifakadásakor, amivel az elvált szülőpáros életét, de a sajátját is helyrehozhatatlanul megpecsételi. Hidas Judit a tipikus középosztálybeli zsidó család ellentmondásos világát mutatja meg, amelyben a politika átszövi az emberek mindennapjait, meghatározza a döntéseiket és az emberi kapcsolataikat. Figurái a budapesti értelmiség liberális és konzervatív szereplői, akik többnyire saját és generációjuk identitását keresik. A saját magunk által felépített falak szinte áttörhetetlennek bizonyulnak. A szerző több alkotásában is azt kutatja, hogyan alakul ki a végzetes  előítéletesség. Hidas Judit író volt a Dobszerda vendége.

A beszélgetést a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Dobszerda
2022. november 16. szerda 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia