„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Mennyit tudhat Bodolay az SZFE életéről?

1/12/2020 21:35

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Bodolay Géza, a Színház- és Filmművészeti Egyetem újonnan kinevezett intézetvezetőjének több kijelentésére és néhány személyét érintő kritikájára is reagált nyílt levelében Csernai Mihály, az egyetem hallgatói ónkormányzatának elnöke.

2020. december 01. Megbeszéljük - részlet 20.12.01. Csernai Mihály
15:56
00:00

Pár nappal azután, hogy novemberben Bodolay Gézát megbízták a Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének vezetésével, nem halogatta az alkalmat, hogy elejtsen néhány meredeken hangzó kijelentést a Klubrádióban. Többek közt Csernai Mihály, az egyetem hallgatói önkormányzatának vezetőjével kapcsolatban.

A HÖK-elnök ezért nyílt levelet írt Bodolay Gézának, amelyben reflektált a személyét ért kritikáira. Bodolay egyik megjegyzése az egy évvel ezelőtti rektorválasztásról és Csernai akkori szavazatáról szólt. Bodolay azt állította, hogy Csernai azért nem szavazott volna 2019 decemberében Bagossy László, a Színházművészeti Intézet akkori vezetőjének rektori pályázatára, mert az egy évvel korábban elbocsátotta őt az egyetemről.

Csernai szerint azonban a négy hallgatói delegált a szavazás során a korábban összegyűjtött hallgatói vélemények alapján adta le a voksát. Miután a diákok az előzetes véleménynyilvánításukkor  75-25 százalékos arányban szavaztak Upor Lászlóra, illetve Bagossy Lászlóra, ezt az arányt követték a hallgatói delegáltak is,  szavazataikat 3 - 1 arányban osztottuk el egymás között. Mint hozzátette, ő ez alapján pont Bagossy László pályázatára szavazott, ráadásul titkosan, tehát semmiféle Bagossy elleni bosszúról nem lehetett szó. Az hogy Bodolay ennek ellenkezőjéről beszélt, rágalom és sértő a személyére – tette hozzá a HÖK-elnök.

 
Csernai Mihály Fotó: Youtube
 
 

Csernai nyílt levelében arra is kitért, hogy Bodolay rá mint drámapedagógia szakos hallgatóra hivatkozott. amely hamis állítás, ő ugyanis drámainstruktor–drámajátékos szakos hallgatóként vesz részt az egyetem életében. Ennek kapcsán megjegyezte azt is, hogy Bodolaynak, mint kinevezett vezetőnek illene ismernie az intézményben működő képzéseket.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük.../Interjú Csernai Mihállyal
2020. december 1., csütörtök 17:15
Műsorvezető: Bolgár György