„Támogassa
A lényeg

Megszűnt a biztosítás az egész rendvédelmi ágazatban

14/06/2023 18:02

| Szerző: Klubrádió

Megszűnt a teljes rendvédelmi ágazat, tehát a tűzoltók, rendőrök, mentők csoportos baleset- és életbiztosítása még április közepén, és a Belügyminisztérium azóta sem kötött új szerződéseket. 

2023. június 14. A lényeg / részlet, Salamon Lajos (23.06.14.)
01:12
00:00

Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke a Klubrádiónak azt mondta: információik vannak arról, hogy a kormányzat pénteken egyeztetésre várja az ágazatban dolgozók képviselőit, konkrét lépéseket azonban nem látnak a biztosítások újbóli megkötésére mindeddig.

A problémát az okozza, hogy április közepén lejárt a BM rendvédelmiseknek kötött élet- és balesetbiztosítása – jelentette ki. Jelenleg sincs biztosítása a rendvédelemben dolgozóknak. Ráadásul ez nemcsak a hivatásosokra vonatkozik, hanem az önkormányzati és önkéntes tűzoltók is így voltak biztosítva. Eléggé meredek ez a jelenlegi helyzet – fogalmazott. Szerinte erről nem most kellene beszélni, hanem február-március végén le kellett volna zárni, és az is szomorú, hogy ezt nem közölték a dolgozókkal.

A Klubrádió emellett úgy tudja: a biztosítások megszűnéséről a kormány egyáltalán nem tájékoztatta a rendvédelemben dolgozókat, így a biztosítások megszűnése úgy derült ki, hogy káresemény bejelentésekor a biztosító közölte az érintettekkel, hogy a szerződés már nem érvényes, így a biztosítást nem tudják igénybe venni. 

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)