„Klubrádió
Reggeli gyors

Kutyapárt: Arról beszélünk, amekkorák vagyunk

10/05/2021 10:30

| Szerző: Klubrádió/szg

Döme Zsuzsanna, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke szerint az a felelős kommunikáció, ha olyan ügyekről beszélnek, amelyekben tudnak valamit tenni. Azzal kapcsolatban, hogy közvélemény-kutatások szerint nemcsak bejuthat, de akár a mérleg nyelve is lehet az MKKP, amúgy kutyapártosan azt válaszolta: a Fidesszel nem kötnek koalíciót, „a KDNP-n gondolkodunk”, és a többieken is, attól függ, milyen minisztériumokat adnának.

2021. május 10. Reggeli gyors-részlet / Döme Zsuzsanna, interjú - 2021.05.10.
07:57
00:00

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt több közvélemény-kutatás szerint is a parlamenti bejutási küszöb környékén vagy afölött van, ha bejut a Parlamentbe, akár a mérleg nyelve is lehet – hangzott el a 444 videójában.

Döme Zsuzsanna, "Suzi" Ferencváros alpolgármestere, az MKKP társelnöke egyébként kutyapártosan végigviccelődve az interjút azt mondta: az említett videóból az derül ki, hogy vannak szavazóik. Ezen nem lepődött meg, mert nemcsak választásokon működnek, hanem komoly tevékenységet végeznek két választás között.

A többiekhez képest markánsan más politikai hozzáállást képviselnek, a közvetlen cselekvéssel tudnak embereket megszólítani. Lehet tenni azért, hogy legyen egy picit jobb a közvetlen környezetünkben – tette hozzá. „Arról beszélünk, amekkorák vagyunk” – hangsúlyozta –, hogy ne sétáljanak bele abba a csapdába, amibe a többi párt néha, hogy ígérget, aztán amikor pozícióba kerül, arról beszél, miért nem sikerült megtennie adott dolgokat és ki a hibás. A humoruk is számít, nemcsak arról szólnak a kutyapártos hétköznapok, hogy mikor kit szidnak, és ez talán az is fontos, hogy ugyanazt mondják tíz éve.

Döme Zsuzsanna
 
Döme Zsuzsanna
 

Döme Zsuzsanna szerint az a felelős kommunikáció, ha arról beszélnek, amiről tudnak valamit tenni. Többféle probléma létezik, olyanok, amelyeket azonnal meg tudnak oldani, ezeket csinálgatják évek óta, és olyanok, és amelyeket nem tudnak közvetlenül megoldani, ezeknél megpróbálják rávenni a felelősöket a megoldásra. Emellett már vannak kutyapártos képviselők és egy alpolgármester is, és az őket érintő ügyeken dolgoznak – mondta el megszólalónk, aki ez utóbbi posztot tölti be a IX. kerületben.

Azt mondta: a Fidesszel nem kötnek koalíciót, pedig támadják őket azzal, hogy a Fidesz szerekét tolják, mert elindulnak a választáson. „A KDNP-n gondolkodunk”, és a többieken is, attól függ, milyen minisztériumokat kapna a Kutyapárt. Sok új minisztériumötletük is van – tette hozzá. (Kovács Gergő, a Kutyapárt másik társelnöke a 444-nek szintén azt mondta: a Fidesszel biztos nem fognak össze, a KDNP-n és az ellenzéken gondolkodnak. Ide jutott az ország, hogy egy viccpárton múlhat, ki kerül kormányra – „jó irányba haladunk”.)

Döme Zsuzsanna beszélt arról is, hogy első önkormányzatként a kerületben sikerült civil művészeti inkubátorházat létrehozniuk, ahova nagyon olcsón jöhetnek közéleti, kulturális és szociális területen mozgó szereplők, akinek nem nagyon maradt helyük ebben a városban, mert egymás után sok olyan hely zárt be, ahol fogadták volna őket.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: MKKP/Facebook

Reggeli gyors
2021. május 10., hétfő 08:45
Riporter: Szénási Sándor