„Köszönjük
A lényeg

Kormányinfó: Hosszabb lesz a téli szünet

29/09/2022 11:55

| Szerző: Klubrádió

December 22-től január 8-ig tart majd a közoktatásban a téli szünet – jelentette be Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter állítása szerint így akar kormány spórolni az energiával.

Azt is megkérdezték a politikustól, mi az álláspontja a kormánynak az Ukrajna elfoglalt területein tartott népszavazásról. Gulyás azt mondta: Magyarország nem ismeri el az orosz megszállás alatt álló területeken tartott népszavazás eredményét, a megszállt területek annexióját.

Arra a kérdésre, hogy mint gondol Márki-Zay Péter kampányának finanszírozásáról, Gulyás dollárbaloldalról beszélt. Hozzátette, jogellenes cselekedet, ha külföldről fogadott el Márki-Zay mozgalma kampányfinanszírozást, amely egy jogállamban nem maradhat következmények nélkül.

A kormány tárgyal az önkormányzatokkal

Idén az önkormányzatok többsége még ki tudja gazdálkodni a plusz költségeket a hosszú távú szerződések miatt, de jövőre jelentős spórolásra lesz szükség, és még emellett is kormányzati segítségre lesz szükség. Az erről szóló tárgyalások koordinálására Balla György miniszteri biztost jelölték ki – jelentette be Gulyás. 

Hosszabb lesz a téli szünet

December 22-től január 8-ig tart majd a közoktatásban a téli szünet – jelentette be Gulyás Gergely. Azért döntött így a kormány, mert így spórolunk az energiával. Az őszi szünetről nem mondott semmit a miniszter.

Ebben az időszakban kormányzati és igazságügyi szünet is lesz a takarékoskodás jegyében. Az érintett munkavállalóknak kötelező lesz szabadságot kivenniük erre a több mint kéthetes időszakra.

"A magyar rezsitámogatás példátlan Európában"

Gulyás Gergely negyed órás csúszással kezdett. Első bejelentése már ismert volt: nemzeti konzultációt indít a kormány az uniós szankciókról. Ezt azzal magyarázta, hogy ugrásszerűen növekedtek az energiaárak Európában. Hozzátette, olyan nagy lakossági rezsitámogatási rendszer, mint ami nálunk van, sehol nem áll rendelkezésre Európában.

(Forrás: Telex, hvg.hu)

 

Ne hagyja, hogy a Klubrádió elhallgasson! Támogassa a szabad hangot! Kattintson!