„Klubrádió
Megbeszéljük...

Komáromi: A szakemberek nem, csak a főnök dönthet

15/07/2021 16:22

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A járányvédelem szervezetlen, a szakemberek nem mernek döntést hozni, Orbán egy személyben dönt. Komáromi Zoltán, DK egészségpolitikusa szerint ez az autokrácia sajátossága.

2024. április 26.
00:00
00:00

Politikai hasznon kívül nagyon komoly gazdasági haszon miatt volt fontos, hogy nem bizonyított hatékonyságú vakcinát méregdrágán hozatott be a kormány – mondta a Klubrádiónak Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa. A háziorvos hozzátette, hogy súlyos milliárdokról van szó, amelyek sorsának felderítése az ellenzéki párt szövetség, köztük a DK egyik fő feladata lesz, ha 2022-ben kormányt alakíthatnak.

Az oltási program egy dilettáns kormány megoldása volt, amely nem mer döntéseket hozni. Nem volt szakember, aki a megfelelő döntéseket képes lett volna meghozni, megtervezni, kivitelezni. "Az autokrata vezetés sajátja, hogy csak a főnök hozhat döntéseket, csak ő mondhatja meg a tutit." Ha pedig valami nem sikerül, mindig lesz valaki, akire rá lehet fogni.

Most pedig, amikor van elérhető és megbízható oltóanyag, ugyanazt csinálja a kormány, a tavaly nyáron. Semmit. Várja a negyedik hullámot, amely ősszel, a cseppfertőzések időszakában úgy, hogy mindenfajta kontroll nélkül lépjük át a határt, biztosan beszivárog Magyarországra is. (Csütörtökig 5,5 beoltott ember mellett mindössze 4408-an vették fel az első oltás – a szerk.)

Külön költségek, a háziorvosok, egészségügyi dolgozók bérei finanszírozása helyett plakátkampányra költött millliárdokat a kormány, amely plakátokon olyan információt helyeztek el ("A védőoltás életet ment!"), amit mindenki tud. Ahelyett, hogy az oltásokat megfelelően megszervezzék. Komáromi szerint már rég meg kellett volna kezdeni a gyerekek oltását, hogy ne védettség nélkül menjenek táborozni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Komáromi Zoltánnal
2021.07.15., csütörtök 16:15
Riporter: Bolgár György