„Klubrádió
Megbeszéljük...

Költözik a Klubrádió

2/07/2021 06:53

| Szerző: Klubrádió/szg

Sok-sok év után a Klubrádió elhagyja óbudai, Bokor utcai bázisát és a terézvárosi Benczúr utcába költözik. Néhány napig főleg előre rögzített műsorokat hallgathatnak, de nem kell aggódni, Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója szerint csupa jó dolog fog velünk történni az új helyen. 

A költözés miatt azonban ritkábban mondunk híreket péntek reggeltől. Csütörtökön este 7-től lesz a nap utolsó hírblokkja, és pénteken ezúttal kivételesen nem 6-tól, hanem 7-től folytatjuk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mindig élőben és félóránként mondjuk a híreket, de ezúttal, a költözés miatt óránként jelennek csak meg hírszolgáltatásban a Klubrádió legfrissebb információi. Ugyanez vonatkozik a szombati és a vasárnapi napra, de ha minden jól megy, jövő hétfőn 6-tól újra élőben hallhatják a híreket (ami a legtöbb rádióban nincs így) – hívta fel a figyelmet Báder Tamás kollégánk.

A csütörtöki volt az utolsó Megbeszéljük a Bokor utcai stúdióból – mondta el Bolgár György. Pénteken is lesz műsor, amelynek interjúit már fölvették, és arra kérte a hallgatókat: aznap ne telefonáljanak, mert nem lesz, aki fölvegye. Hétfőn viszont már a Benczúr utcából jelentkezünk, és Önök újra beszélhetnek Bolgár Györggyel.

„Szerintem csupa jó dolog fog velünk történni” – mondta Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója a Megbeszéljük csütörtöki adásában. Közölte: elkészült egy gyönyörű új irodai létesítmény, vadonatúj stúdiókkal, ahonnan remélhetőleg a következő 20 évben tudunk sugározni. Bővítettük a stúdiókapacitást, több interjúalany lehet jelen, és a zenei műsorok sztereóban szólnak majd hétfőtől. Hosszú távra tervezünk, a rádió nem visszafelé, hanem előre halad – hangsúlyozta. Egy kis türelmet kért a hallgatóktól, mert a rendkívüli helyzetben technikai nehézségek felmerülhetnek. Folyamatosan fogunk dolgozni azon, hogy megelőzzünk minden lehetséges problémát, ha valami adódik, azt elhárítsuk, és remélhetőleg hétfőtől minden a legnagyobb rendben megy majd.

Beszélt arról is, hogy meginvitálunk hallgatókat, hogy megnézzék az új helyet. Az épületnek szép nagy belső udvara van, tudunk szabad téren is találkozni bizonyos mennyiségű hallgatóval, van színházterem is, ahol kétszáz hallgató férhet el. Ha a járványhelyzet lehetővé teszi, ősztől újra elindítjuk azokat a műsorokat és azok a rendszeres találkozásokat, ahol a hallgatókkal együtt tudunk lenni. Stock Richárd említette a Filmklubrádiót és a Kinevetsz a végént is. Tehát az új hely biztosan nem lesz akadálya, hogy újra a régi kapcsolat legyen a rádió és a hallgatók között.