„Klubrádió
Nívó - a minőség magazinja

Két éve ül 20 milliárd forinton a Novis

6/05/2021 13:55

| Szerző: Törtei-Takács Kriszta/Klubrádió

Fogyasztóvédelmi műsorunk fő témája volt a Novis. A szlovák biztosító működését a MNB közel két éve megtiltotta, de közel 20 milliárd forint még mindig a biztosítónál maradt. Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője beszélt a legújabb fejleményekről. Annak is utánajártunk, hogy mi a teendő viharkár esetén, és mit tehetünk, ha a céges számlára vásárolt termék elromlik. Dr. Paragi Attila általános fogyasztóvédelmi szakértő segített megérteni ezt a problémát.

2021. május 06. Nívó - a minőség magazinja (2021. május 06., csütörtök 14:00)
52:42
00:00
Műsorvezetők: Törtei-Takács Kriszta Szerkesztők: Törtei-Takács Kriszta

Tegnap vihar, és a előrejelzések szerint holnap ismét vihar várható. Ilyenkor csőstül jönnek a nem várt áldások. Mi van akkor, ha valakinek egy társasház előtt parkoló autójára rádől a kertből egy fa, és jól összetöri az autót – ilyenkor ki fizeti a révészt?

Sokan rutinból is a saját vállalkozásuk, cégük nevére állíttatják ki a vásárolt termék számláját. Nincs is ezzel semmi baj egészen addig, míg el nem romlik az adott termék. Azt viszont már sokkal kevesebben tudják, hogy ha vállalkozásként vásárol valaki, akkor milyen fogyasztói jogok vonatkoznak rá? Dr. Paragi Attila általános fogyasztóvédelmi szakértő elmondta, hogy nem ugyanazok mint a magánszemélyekre.

Már megint a Novis

Nyilván sokan emlékezhetnek arra, hogy az MNB közel két éve megtiltotta ennek a szlovák biztosítónak a magyarországi tevékenykedését – vagyis azóta egyetlen szerződést sem köthettek nálunk – szerencsére. Most újabb aggasztó hírek érkeztek, s miután közel 20 milliárd forintnyi befektetése lapul honfitársainknak a cégnél – sokan érintettek itthon is. Hogy mit csináltak illetve mit nem, azt Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője mondta el, illetve arról is beszélt, hogy mit lehet érdemes tenni annak érdekében, hogy ne úszhasson el a pénzük.

Végre! Akár egy évre „lakat kerülhetnek a problémás, vagy inkább azt mondom tisztességtelen hamisított, tiltott módon gyártott termékeket kínáló webshopok. Két hatóság összefogásának köszönhetően az egyik legérzékenyebb területen, az élelmiszer piacon. Mindjárt beavatjuk Önöket is a részletekbe.

Nívó – a minőség magazinja
2021.05.06., csütörtök 14:00
Szerkesztő/Műsorvezető: Törtei-Takács Kriszta